Μου λένε ότι αγαπημένο κρασί του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσου είναι το Κτήμα Άλφα!

Ο αμπελώνας από το Αμύνταιο Φλώρινας διακρίνεται ως γνωστόν για τις εξαιρετικές ποικιλίες του αλλά και το περίφημο οινοποιείο που παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα και εσχάτως μπαίνει και στην παραγωγή αφρώδους οίνου με αξιοσημείωτη επένδυση.

Ωστόσο, πέραν της παραγωγής εκλεκτού οίνου που όπως λέγεται αρέσει πολύ στον κ. Α. Σκέρτσο, το Κτήμα Άλφα των κ. Μάκη Μαυρίδη και Αγγέλου Ιατρίδη επεκτείνεται και στον τομέα του οινοτουρισμού με επενδυτικό σχέδιο πολλών εκατομμυρίων ευρώ που εκτός των άλλων προβλέπει και την ανέγερση – κατασκευή καταλυμάτων στην έκταση του οινοποιείου.

Οι πληροφορίες λένε πως με αφορμή την απολιγνιτοποίηση της περιοχής το Κτήμα Άλφα εκμεταλλευόμενο τη συγκυρία, κατά την οποία ο κ. Μουσουρούλης έχει εγκατασταθεί από την ΕΕ στην Ελλάδα με αρμοδιότητα τον συντονισμό του Σχεδίου της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, κατάφερε να ενταχθεί στα αναπτυξιακά πλάνα και να εξασφαλίσει επιδότηση που φημολογείται ότι φθάνει τα 25 εκατ. ευρώ, μολονότι ο τζίρος του οινοποιείου κινείται πέριξ των 7 εκατ. ευρώ!