Ο Χουλουσί Ακάρ επανήλθε με νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι το καλό κλίμα που υπήρχε μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν έπαψε να υφίσταται από την πλευρά της Τουρκίας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί αρκετές παραβιάσεις του εναέριου χώρου με υπερπτήσεις τουρκικών F16 πάνω από την Παναγιά και τη Μεγίστη.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα για παράνομες και προβοκατόρικες ενέργειες:

«Ενώ εμείς απλώνουμε το χέρι μας και προσπαθούμε να κάνουμε τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης, αντιμετωπίζουμε τις παράνομες και προβοκατόρικες ενέργειες και πράξεις κάποιων Ελλήνων αξιωματούχων. Παρά τις εκκλήσεις μας για διάλογο, με κατάλληλο τρόπο και στα πλαίσια της αμοιβαιότητας και στο πεδίο και στη διπλωματία, απαντάμε σε όλες τις άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ακάρ συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε τη δύναμη, την ισχύ και τη θέληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε τις παράνομες τουρκικές αξιώσεις για διχοτόμηση της Κύπρου επισημαίνοντας ότι είναι «εθνική μας υπόθεση» και ότι η μόνη λύση είναι αυτή των δύο ανεξάρτητων, ίσως κυρίαρχων κρατών. 

«Δεν επιτρέπουμε και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», κατέληξε.