Η εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων Airbnb Inc δήλωσε σήμερα ότι ο μη κερδοσκοπικός της βραχίονας Airbnb.org θα προσφέρει δωρεάν, προσωρινή στέγαση σε έως και 100.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Διευθύνων Σύμβουλος Brian Chesky και ο Joe Gebbia, ο πρόεδρος του Airbnb.org, έχουν στείλει επιστολές σε ηγέτες της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Γερμανίας και της Ουγγαρίας (χώρες που μοιράζονται τα σύνορα με την Ουκρανία) προσφέροντας βοήθεια για τη στέγαση των προσφύγων.

Τουλάχιστον 300.000 ουκρανοί πρόσφυγες έχουν μέχρι στιγμής εισέλθει στην ΕΕ μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα και το μπλοκ πρέπει να προετοιμαστεί για την υποδοχή εκατομμυρίων άλλων, έχουν δηλώσει ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ και της Γαλλίας. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς έχουν φτάσει στην Πολωνία, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βαρσοβίας.

Η Airbnb.org

Η Airbnb.org, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει προσωρινή διαμονή σε ανθρώπους στη διάρκεια κρίσης. Θα συνεργαστεί στενά με κυβερνήσεις για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κάθε χώρας, περιλαμβανομένης της παροχής πιο μακροπρόθεσμης παραμονής.

“Τα καταλύματα θα χρηματοδοτηθούν από την εταιρεία, δωρητές σε το ταμείο της Airbnb για πρόσφυγες και ιδιωκτήτες ακινήτων”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της.