Μια ιταλική εταιρεία αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες, το πρόσφατα σχέδια του πολυτελούς γιοτ της, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να πετάει αλλά και να πλέει!

Ονομάζεται Air Yacht και σχεδιάστηκε από την εταιρεία Lazzarini Design Studio με έδρα τη Ρώμη, που έδωσε και τις φωτογραφίες του στη δημοσιότητα.

απεικόνιση του σούπερ γιοτ να πλέει στη θάλασσα

Το σκάφος αυτό που θα μπορεί να πετάει, να αιωρείται και να επιπλέει στο νερό, θα είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα και θα αποτελείται από δύο αερόπλοια των 150 μέτρων, που θα συνδέονται μέσω τεσσάρων γεφυρών με την κεντρική άτρακτο, μήκους 80 μέτρων. Τα δύο «πλωτά μπαλόνια» χωρίζονται σε τμήματα αποθήκευσης ηλίου. Κατά την πτήση το συμπιεσμένο ήλιο απελευθερώνονται και επαρκεί για ταξίδια μέχρι και 48 ωρών στους 60 κόμβους. Όταν, από την άλλη, το σκάφος πλέει στην επιφάνεια του νερού, τότε κινείται σχετικά αθόρυβα, στους πέντε κόμβους.

άποψη του πολυτελούς σούπερ γιοτ από ψηλά

«Με το Air Yacht υπάρχει τρόπος να ταξιδεύεις στον ουρανό χωρίς ρύπους να βλάπτουν το μέλλον» αναφέρουν οι σχεδιαστές του, επιδιώκοντας να προωθήσουν το συγκεκριμένο concept ως μια «πράσινη» επιλογή, συγκριτικά με τα συμβατικά αεροσκάφη, που πετούν με κηροζίνη.

To γιοτ αυτό θα έχει όλες τις ανέσεις ενός κανονικού κατά τα άλλα πολυτελούς γιοτ, με την κεντρική άτρακτο να διαθέτει μεγάλους χώρους για διαμονή και εστίαση, ενώ από πάνω βρίσκεται ελικοδρόμιο. Διαθέτει επίσης μεγάλα παράθυρα, για να παρέχουν εντυπωσιακή θέα στους επιβάτες του σκάφους, οι οποίοι θα φτάνουν τους 22, σε 11 καμπίνες. «Το Air Yacht δεν είναι αερόπλοιο για δημόσιες συγκοινωνίες ή τουριστικούς σκοπούς», λέει το Lazzarini Design Studio, το οποίο δημοσίευσε υλικό στη σελίδα του στο Instagram. «Σχεδιάστηκε για έναν ιδιώτη με όραμα για την εξέλιξη της mega yacht/αεροπορίας».

απεικόνιση του σούπερ γιοτ να πετά στον ουρανό

Υπάρχει ακόμα ένας πολυτελής κοινόχρηστος χώρος για να συγκεντρώνονται οι επιβάτες, να χαλαρώνουν και να τρώνε γεύματα, που διαθέτει πισίνα, σαλόνι με μοκέτα και ευρύχωρο σαλόνι με τραπεζαρία. Δεν είναι σαφές πόσο θα κόστιζε το συγκεκριμένο γιοτ μόλις κατασκευαστεί, αν και η εταιρεία λέει ότι έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τους ιδιώτες ιδιοκτήτες, πιθανότατα εκείνους που έχουν την άνεση να σπαταλήσουν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια.