Η Air Canada ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αγοράσει για πρώτη φορά ηλεκτρικά αεροπλάνα κάνοντας συμφωνία για 30 περιφερειακά αεροσκάφη με μπαταρία με την Heart Aerospace.

Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες στρέφονται σε νέες τεχνολογίες για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων και το κόστος καυσίμων.

Οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες εντείνουν τα σχέδιά τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής καθώς αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση από ρυθμιστικές αρχές και περιβαλλοντικές ομάδες σχετικά με τον αντίκτυπο των δισεκατομμυρίων επιπλέον επιβατών που αναμένεται να μεταφερθούν στους ουρανούς τις επόμενες δεκαετίες.

Στροφή στο “Net Zero”

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, η οποία συγκεντρώνει 290 αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων κρατικών αερομεταφορέων, δεσμεύτηκε για “καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα” έως το 2050, σε μια κίνηση που συνδέει τη δράση του κλάδου για το κλίμα με τη συμφωνία του Παρισιού του 2015 για πρώτη φορά.

Διαβάστε ακόμη: