Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκανε ο Άλεξ Λανγκ ενώ έκανε Παρά Πέντε πάνω από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο καθώς είδε έναν σκύλο να έχει φτάσει στην κορυφή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από τις 118 πυραμίδες της Αιγύπτου.

Τουρίστες συχνά κάνουν περιηγήσεις με Παρά Πέντε στα μνημεία αυτά στην Αίγυπτο, καθώς η αναρρίχηση στις πυραμίδες αυτές απαγορεύεται.

Προς μεγάλη του έκπληξη, ο Άλεξ Λανγκ παρατήρησε κάποια κίνηση στην κορυφή της Πυραμίδας και καθώς πλησίαζε, διαπίστωσε ότι στην κορυφή βρισκόταν ένας σκύλος που… κυνηγούσε πουλιά. Δεν ήταν αμέσως σαφές πώς ο σκύλος έφτασε ως εκεί.

Δείτε το βίντεο

@metrouk This paraglider spotted a dog on top of the Great Pyramid of Giza 😮 Alex Lang who took the video said; ‘It had climbed all the way to the top of the pyramid and was barking at birds’ 😅 #fy #fyp #news #pyramid #pyramids #giza #egypt #dog #dogs #dogsoftiktok ♬ Egyptian R&B Pop Long(867200) – motofuji

Ένας χρήστης του X μοιράστηκε το ασυνήθιστο βίντεο και έγραψε: «Σκύλος εντοπίστηκε να κρέμεται στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας στην Αίγυπτο. Ο άνδρας που βιντεοσκόπησε το περιστατικό από το αλεξίπτωτό του λέει ότι ο σκύλος γαύγιζε τα πουλιά. Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας έχει ένα επιβλητικό ύψος 146,60 μ. που σημαίνει ότι ο σκύλος έπρεπε να κάνει μια μεγάλη πεζοπορία μέχρι την κορυφή».

Το απροσδόκητο θέαμα άφησε αρκετό κόσμο μπερδεμένο στα social media, καθώς η αναρρίχηση στη Μεγάλη Πυραμίδα απαγορεύεται αυστηρά. Η ανάβαση του σκύλου, φαινομενικά χωρίς βοήθεια, προκάλεσε περιέργεια και αρκετά memes στο διαδίκτυο.

«Αυτή είναι η πυραμίδα του τώρα. Την κατέκτησε», έγραψε κάποιος και ένας άλλος αστειεύτηκε: «Δεν είναι σκύλος. Αυτός είναι ο Αιγύπτιος θεός Ανούβης. Θεωρείται ο οδηγός των νεκρών στη μετά θάνατον ζωή και ο προστάτης των τάφων. Γι’ αυτό βρίσκεται πάνω από την πυραμίδα.». Φυσικά αρκετοί εντυπωσιάστηκαν από το πώς ο σκύλος κατάφερε να φτάσει ως εκεί «Αυτοί οι ογκόλιθοι είναι τεράστιοι. Είναι τρελή ανάβαση για ένα σκύλο».