«Παράφρονα» έκρινε δικαστήριο στην Αίγυπτο μια μητέρα, που αποκεφάλισε τον ηλικίας πέντε ετών γιο της με ματσέτα και στη συνέχεια έφαγε το κεφάλι του.

Η 29χρονη κατηγορούμενη Χανάα Μοχάμεντ Χασάν δικαζόταν για την αποτρόπαια δολοφονία τον περασμένο Μάιο του παιδιού της, αλλά οι δικαστές του Ποινικού Δικαστηρίου του Ζαγκαζίγκ έκριναν ότι δεν ήταν σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Στην ετυμηγορία τους στις 30 Σεπτεμβρίου οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η «Μήδεια» μητέρα ήταν σε κατάσταση παραφροσύνης, όταν σκότωσε το γιο της και ως εκ τούτου πρέπει να φυλακιστεί σε ψυχιατρική μονάδα ασφαλείας.

Ο θείος του παιδιού βρήκε κομμάτια του ανιψιού του σε κουβά

Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο η μητέρα συνελήφθη, όταν ο θείος του μικρού Γιούσεφ βρήκε κάποια κομμάτια του σώματός του σε έναν κουβά στο σπίτι της οικογένειας στη Φακούς της βόρειας Αιγύπτου.

Μετά τη σύλληψή της η 29χρονη ομολόγησε στην αστυνομία ότι είχε φάει ένα κομμάτι από το κεφάλι του παιδιού της επειδή ήθελε να μείνει μαζί της για πάντα. Η παιδοκτόνος είχε τεμαχίσει τη σορό του 5χρονου στο μπάνιο, έβρασε το κεφάλι του και κάποια κομμάτια του και τα έφαγε.

Η παιδοκτόνος φοβόταν μήπως χάσει την επιμέλεια του παιδιού της

Πριν την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι η μητέρα σκότωσε το γιο της επειδή φοβόταν μήπως η επιμέλεια του παιδιού της ανατεθεί στον πρώην σύζυγό της.

Σύμφωνα με την αρχική ψυχιατρική γνωμάτευση η 29χρονη είχε επίγνωση των πράξεών της, που ήταν προμελετημένες, αφού είχα προμηθευτεί ένα ρόπαλο και μια ματσέτα και είχε κλειδώσει τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού της.

Στη συνέχεια σκότωσε τον γιο της με τρία χτυπήματα στο κεφάλι και τεμάχισε το σώμα του για να καταστρέψει τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

«Σχιζοφρενής» η φόνισσα μητέρα

Το δικαστήριο ωστόσο, ζήτησε λεπτομερέστερη ψυχιατρική γνωμάτευση της μητέρας και διόρισε ομάδα ειδικών ψυχιάτρων, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η Χασαν ήταν «σχιζοφρενής» και πίστευε ότι συγγενείς της έκαναν μάγια στο παιδί της. Στην έκθεσή τους ανέφεραν ότι η φόνισσα δεν μπορούσε να διακρίνει τη σοβαρότητα των πράξεών της και θεωρούσε απλό λάθος όσα έκανε στο γιο της.

Το δικαστήριο διέταξε τον εγκλεισμό της 29χρονης στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αbbasia του Καϊρου.

Διαβάστε ακόμη: