Η δεύτερη τουρίστρια που «έχασε» τη ζωή της, εκτιμάται ότι ήταν ρουμανικής καταγωγής.

Δεύτερο αιματηρό περιστατικό κατεγράφη στην Ερυθρά Θάλασσα, με καρχαρία να κατασπαράζει Ρουμάνα τουρίστρια σε γνωστό θέρετρο της Αιγύπτου, κοντά στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε η πρώτη φονική επίθεση σε 68άχρονη συνταξιούχο από την Αυστρία.

Οι αιγυπτιακές αρχές, επικαλούμενες αυτόπτη μάρτυρα, μίλησαν για δεύτερο θάνατο, με την ανάσυρση σορού, στα νότια της χώρας στην Χουργκάντα.

«Δύο γυναίκες δέχθηκαν επίθεση από καρχαρία ενώ κολυμπούσαν στην περιοχή του Σάχελ Χασίς, στα νότια της Χουργκάντα», ανέφερε το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Αιγύπτου, σημειώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα για το θέμα.

Δεν έχει πραγματοποιηθεί πλήρης ταυτοποίηση της άτυχης γυναίκας, πιστεύεται, όμως, ότι είναι ρουμανικής καταγωγής τουρίστρια που διέμενε σε πολυετελές ξενοδοχείο της Αιγύπτου.

Ο τελευταίος, αυτός, θάνατος εκτιμάται ότι εκτυλίχθηκε την ίδια περίπου ώρα με τον πρώτο, στον οποίο η συνταξιούχος είπε στον σύντροφό της ότι θα έμπαινε για λίγη ώρα στο νερό και τελικά δεν επέστρεψε ποτέ, «χάνοντας» τη ζωή της κοντά στην παραλία.

Το σοκαριστικό βίντεο και οι εικόνες, αποτυπώνουν το μέγεθος της τραγωδίας, με τη θάλασσα να έχει βαφτεί κόκκινη και ομάδες διασωστών να σπεύδουν στο σημείο.

Η 68άχρονη τουρίστρια, μόλις αντιλήφθηκε τον καρχαρία να πλησιάζει προς το μέρος της, προσπάθησε να βγει προς την ακτή, κολυμπώντας όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

Ωστόσο, για κακή της τύχη, δεν κατάφερε να γλυτώσει από τα δόντια του. Μπροστά στα μάτια των έντρομων παραθεριστών του «Σαρμ Ελ Σέιχ» στην Ερυθρά Θάλασσα, τη «γράπωσε» και της έκοψε χέρι και πόδι.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν λίγο αργότερα –ενώ μεταφερόταν με ασθενοφόρο στον νοσοκομείο– να καταλήξει λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας.

Μετά το τραγικό περιστατικό, Ρώσοι τουρίστες που κατέγραψαν το σκηνικό με τα κινητά τους τηλέφωνα, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απουσία ναυαγοσωστών και διασωστών από την παραλία.

Οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν για τρεις μέρες το κολύμπι, τις καταδύσεις και το ψάρεμα στη γύρω περιοχή, υπό τον φόβο νέας εμφάνισης καρχαριών στα νερά.

Το 2018, Τσέχος τουρίστας σκοτώθηκε από καρχαρία στα ανοιχτά μίας παραλίας. Την ίδια τύχη είχε το 2015 ένας Γερμανός, ενώ το 2010, επίσης Γερμανίδα σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τουρίστες τραυματίσθηκαν σοβαρά, ύστερα από επιθέσεις καρχαριών κοντά στο «Σαρμ Ελ Σέιχ», το διασημότερο θέρετρο της Αιγύπτου.