Ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες παραμένει η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει την Παρακευή (2/2) έξι νέα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες μετά το τέλος της Agrotica σκληραίνουν τη στάση τους και κλιμακώνουν τον αγώνα τους. Ειδικότερα, οι Θεσσαλοί αγρότες καλούν τους εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα σε πανελλαδική σύσκεψη η οποία θα λάβει χώρα στη Νίκαια της Λάρισας την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο πολιτιστικό κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες αναμένεται «ν’ αλλάξουν η μορφή του αγώνα», σημειώνουν με νόημα κάποιοι που θα συμμετέχουν στη σύσκεψη. Αυτό πρακτικά σημαίνει είτε πολύωροι αποκλεισμοί στο εθνικό δίκτυο, είτε ακόμη και οργανωμένη κάθοδο στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση η οποία συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τοποθετείται μετά την πανελλαδική σύσκεψη της Τρίτης.

Διαδήλωσαν στην Agrotica

Το πρωί του Σαββάτου (3/2) με πανό και συνθήματα οι αγρότες διαδήλωσαν μέσα στον χώρο της ΔΕΘ, όπου εγκαινιάστηκε η 30ή Agrotica, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης κάλεσε σε διάλογο και συναίνεση.

Οι κινητοποιήσεις, που ολοκληρώθηκαν περίπου στις 15:00 το μεσημέρι ξεκίνησαν από το πρωί, όταν εκατοντάδες αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, με λεωφορεία και ΙΧ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και συγκεντρώθηκαν στη νότια πύλη της ΔΕΘ. Αρχικά, έφτασαν οι αγρότες από τη Νάουσα και τα Γρεβενά, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν και οι αγρότες από τη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, παραγωγοί πέταξαν κάστανα και μήλα στο δρόμο.

Διαβάστε ακόμη: