Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού την Πέμπτη, μετά από το sell-off στην προηγούμενη συνεδρίαση λόγω της Nvidia, με τον ιαπωνικό Nikkei 225 και τον Kospi της Νότιας Κορέας να διευρύνουν τις απώλειές τους.

Ο Nikkei υποχώρησε κατά 0,73%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε οριακή άνοδο, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τους μισθούς της Ιαπωνίας τον Ιούλιο. Οι μέσες μηνιαίες χρηματικές αποδοχές στη χώρα αυξήθηκαν κατά 3,6% σε ετήσια βάση, μια πιο ήπια άνοδος σε σύγκριση με την άνοδο 4,5% που σημειώθηκε τον Ιούνιο.

Οι πραγματικοί μισθοί αυξήθηκαν 0,4% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα μετά την άνοδο 1,1% τον Ιούνιο, σύμφωνα με το CNBC.

Η ισχυρή έκθεση για τους μισθούς προσφέρει στην Τράπεζα της Ιαπωνίας περισσότερα περιθώρια για αύξηση των επιτοκίων, γεγονός που θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στις μετοχές. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας Hajime Takata δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα «πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια εάν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι εταιρείες θα συνεχίσουν να αυξάνουν τις δαπάνες και τους μισθούς», ανέφερε το Reuters.

Ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 0,33%, ενώ ο ηπειρωτικός κινεζικός CSI 300 σημείωσε οριακή άνοδο.

Εξελίξεις στην Κίνα

Οι μετοχές ορισμένων κινεζικών κατασκευαστών κινήθηκαν ανοδικά λόγω της αισιοδοξίας ότι η χώρα φέρεται να εξετάζει μια μείωση των επιτοκίων σε δύο φάσεις για να στηρίξει τον τομέα ακινήτων. Η εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ China Vanke σημείωσε άνοδο 1,5%, ενώ η Logan Group πρόσθεσε 1,32%.

Την Τετάρτη, οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές της Κίνας πρότειναν μείωση των επιτοκίων αξίας έως και 5,3 τρισ. δολαρίων για τα εκκρεμή στεγαστικά δάνεια, ώστε να μειωθεί το κόστος δανεισμού για εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ παράλληλα θα χαλαρώσει η πίεση στον τραπεζικό της τομέα, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε οριακά, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1%. Η μετοχή της SK Hynix σημείωσε άνοδο 3,36%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,18%. Οι εξαγωγές της χώρας τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 0,7% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 0,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε ακόμη: