Μεγάλη περιπέτεια περίμενε δύο Έλληνες, έναν οδηγό και έναν αρχηγό εκδρομών, που επέστρεφαν από την Κωνσταντινούπολη.

Κατά την διάρκεια ελέγχου στο τουριστικό λεωφορείο που εργάζονταν εντοπίστηκε κρυμμένος ένας παράνομος μετανάστης από το Μαρόκο. Οι δυο τους κρατούνται από τις τουρκικές Αρχές.

Οι οικογένειες τους μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις ώρες αγωνίας που περνούν. Η καρδιά των συγγενών των Μ.Μ. και Σ.Κ. «σπάει» από την αγωνία. Οι άνθρωποι τους βρέθηκαν κρατούμενοι στην τουρκική φυλακή της Ραιδεστού.

Η τύχη των δυο Ελλήνων κρέμεται στο αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης που ζήτησαν οι τουρκικές Αρχές για να διαπιστωθεί αν το τουριστικό λεωφορείο είχε ειδική κατασκευή για να μεταφέρει μετανάστες ή όχι.

Τι λένε οι συγγενείς των δύο Ελλήνων

Η σύζυγος του ενός μιλώντας στο Star εξέφρασε την αγωνία της, καθώς δεν έχει επικοινωνήσει με τον άνθρωπό της: «Του έχουν πάρει το κινητό. Τελευταία μου επικοινωνία ήταν χθες το απόγευμα στις πέντε η ώρα που βγήκε η απόφαση. Μου είπε να μείνω ψύχραιμη ότι όλα θα πάνε καλά».

«Όχι επειδή είναι σύζυγος μου, αλλά δεν υπάρχει σαν τον άνθρωπο αυτό. Είναι πάρα πολύ καλός, το κάνει δηλαδή για το χόμπι του. Όποιον και να ρωτήσετε στην Κωνσταντινούπολη αυτό το πράγμα θα σας πει», πρόσθεσε.

Ο πατέρας του οδηγού γνωρίζει ότι ο γιος του αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα στη δουλειά, λόγω του μεταναστευτικού.

«Είμαι σοκαρισμένος με όλα αυτά που έγιναν. Προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς έμπλεξαν τα παιδιά. Αυτό που συμβαίνει με τους μετανάστες είναι καθημερινό φαινόμενο, δε γίνεται πρώτη φορά, κάνουν ζημιές στα λεωφορεία. Ανησυχούμε πολύ για τα παιδιά. Ό,τι έγινε, έγινε με την άγνοιά του. Ανησυχώ που δεν μπορώ να μιλήσω μαζί του. Είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο από πρακτορείο στη Θεσσαλονίκη», ξεκαθάρισε.

Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που μετανάστες τρυπώνουν στο κάτω μέρος λεωφορείων ή φορτηγών για να περάσουν παράνομα στη χώρα.

Σε μία εβδομάδα αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης, με τις οι οικογένειες των δυο Ελλήνων να εύχονται οι δικοί τους άνθρωποι να είναι καλά και να αντέξουν αυτή την δοκιμασία.

Διαβάστε ακόμη: