Σύμφωνα με το Νοσοκομείο το άτυχο νεογνό εμφάνισε Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΑRDS).

Οι συγγενείς του δηλώνουν συντετριμμένοι από την απώλεια και ετοιμάζονται να κάνουν μηνύσεις κατά του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με την οικογένεια, κανένας δεν ήταν θετικός και είναι άγνωστο πώς κόλλησε κορονοϊό το άτυχο αγοράκι.

Την Πέμπτη συγγενείς και φίλοι αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο.

Το χρονικό

Το νεογνό, αγόρι, νοσηλευόταν αρχικά στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».  Το νεογνό λίγων μόλις ημερών εισήχθη με σοβαρό εμπύρετο νόσημα στο παιδιατρικό νοσοκομείο, τα χαράματα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, κατά την εφημερία. Είχε διακομιστεί με ιδιωτικό όχημα. Το νεογνό συνοδευόταν από τη γιαγιά του. Οι γονείς του -αναφέρθηκε από τη γιαγιά ότι ήταν ανήλικοι- δηλώθηκαν κάτοικοι περιοχής της Δυτικής Αττικής, περιοχής εξαιρετικά επιβαρυμενης από τον κορωνοϊό.

Παρέμεινε σε νοσηλεία κλινικής Covid-19 για μερικές ημέρες, αλλά επιδεινώθηκε και στις 18 Φεβρουαρίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του όμορου νοσοκομείου, «Αγλαΐα Κυριακού». Για 17 ημέρες δόθηκε μια μεγάλη μάχη για να αντιμετωπιστεί η λοίμωξη Covid-19, ωστόσο χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του αμερικανικού κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC), στις ΗΠΑ έχει καταλήξει το 0,04% των ανηλίκων που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.