Στη σύλληψη των γονιών των τριών ανήλικων παιδιών, όπου βρέθηκαν το πρωί να ζουν μέσα στο σπίτι τους υπό συνθήκες παραμέλησης ανάμεσα σε κατσαρίδες και ποντίκια, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα.

Για την κατάσταση όπου ζούσαν τα παιδιά ελληνικής καταγωγής είχαν γίνει δυο αναφορές στο «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με τον πρόεδρο Κώστα Γιαννόπουλο.

«Είχαμε δεχτεί δυο τηλεφωνήματα από διαφορετικά άτομα της περιοχής που ανέφεραν τα όσα ζούσαν τα παιδιά. Εμείς φτιάξαμε μια αναφορά και την μεταβιβάσαμε τον Φεβρουάριο, η οποία περιλαμβάνει όλα όσα μας είχαν γίνει γνωστά μέχρι τότε. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με εντολή εισαγγελέα αρχικά στο αστυνομικό τμήμα κι από εκεί στο νοσοκομείο» τόνισε ο κ Γιαννόπουλοςς.

Ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά -μεταξύ τριών και εννέα ετών- ζούσαν υπό συνθήκες «φρικτής παραμέλησης».

Πρόκειται για τρία παιδιά ελληνικής καταγωγής. Η μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, κακοποιούσε και τον πατέρα. Έπειτα από καταγγελία, τα παιδιά μεταφέρθηκαν με εντολή της Εισαγγελίας στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι άνθρωποι του Χαμόγελου του Παιδιού θα μεταφέρουν τα παιδιά σε νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους και να λάβουν τις πρώτες βοήθειες» δήλωσε ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Κώστας Γιαννόπουλος.

Ανατριχιαστική ιστορία

panteleimonas-main

Η ανατριχιαστική ιστορία με τα τρια ανήλικα αδερφάκια που ζούσαν στο διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα, ανάμεσα σε σκουπίδια, κατσαρίδες και ποντίκια, αποκαλύπτεται μέσα απο τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr.

Όπως προκυπτει, ο Κρητικός ναυτικός, πατέρας των παιδιών, επιστρέφοντας απο ένα ταξίδι, επισκέφθηκε το διαμέρισμα που είχε ενοικιάσει για να διαμένουν τα δυο κοριτσακια ηλικίας 2 και 4 ετών που είχε αποκτήσει με την 30χρονη Αλβανίδα εν διαστάσει σύζυγό του και το 6χρονο αγοράκι που εκείνη απέκτησε με έναν σύντροφό της και όταν διαπίστωσε οτι τα παιδιά του ζούσαν σε τρώγλη που τα κατασπάρασσαν τα τρωκτικά, ενημέρωσε την Αστυνομία.

Οι έμπειροι αξιωματικοι του Τμήματος Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα, χωρίς να χάσουν χρονο, έψαξαν την υπόθεση για να αποκαλύψουν το δράμα που ζούσαν τα τρια αδερφάκια.

Συμφωνα με το διαβιβαστικό η φρικτή ιστορία ξεδιπλώνεται ως εξής: «Στις 6 Απριλίου 2022 και ώρα 12:30 μετέβη στο Τ.Α Αγίου Παντελεήμονα ο 48χρονος ναυτικός το επάγγελμα και κατέθεσε ενόρκως ότι η 32χρονη συλληφθείσα είναι εν διαστάσει σύζυγος του με την οποία απέκτησε δύο τέκνα ηλικίας 4 και 2 ετών. Η γυναίκα, έχει επίσης ένα τεκνό από προηγούμενη σχέση της, ένα αγοράκι 6 ετών. Ο ναυτικός για να στεγάσει την οικογένειά του, είχε νοικιάσει από τον Μάρτιο του 2021 διαμέρισμα στην οδό Αλκιβιάδου στον τρίτο όροφο.

Κατά την επιστροφή από ταξίδι με πλοίο, μετέβη στην οικία, όπου δέχτηκε σωματική και λεκτική επίθεση από την 30χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και τον 54χρονο σύντροφο της, οι οποίοι του απαγόρευσαν την επικοινωνία με τα ανήλικα τέκνα. Ένα μήνα αργότερα αρχές Απριλίου 2020, ενώ ο ναυτικός μετέβη εκ νέου στην οικία όπου η εν διαστάσει σύζυγός αυτού του επιτέθηκε εκ νέου με χτυπήματα και εξύβριση απαγορεύοντας την επικοινωνία με τα παιδιά. Σύμφωνα με τον ναυτικό στις 5 Απριλίου 2022 δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν φίλο του από τον οποίο πληροφορήθηκε ότι τα ανήλικα τέκνα του, διαβιούν σε επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τους και συγκεκριμένα ότι μέσα στην οικία, υπάρχουν κατσαρίδες, τα ανήλικα τέκνα φέρουν δαγκώματα από έντομα στο σώμα τους, ενώ είδε την 30χρονη συλληφθείσα, να χρησιμοποιεί τα ανήλικα τέκνα να ζητιανεύουν στην εκκλησία της Παναγίας Γρηγορούσας στο Μοναστηράκι και να τρώνε αντίδωρά και φανουρόπιτα από το έδαφος».

Τα παιδιά είχαν δαγκώματα σε όλο το σώμα

Οι αξιωματικοί του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα μετά την καταγγελία, άρχισαν να ψάχνουν σε βαθος την υπόθεση. Έτσι, όπως χαρακτηριστικά αναφερεται στο διαβιβαστικό «εξετάστηκε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ο οποίος επιβεβαίωσε τα περιστατικά σωματικής και λεκτικής κακοποίησης σε βάρος του ναυτικού, ενώ κατέθεσε ενόρκως ότι η συλληφθείσα στοιβάζει στο μπαλκόνι τα σκουπίδια της οικίας ή τα πετάει από τον τρίτο όροφο και από το διαμέρισμα βγαίνουν διαρκώς κατσαρίδες.

Κάθε φορά που κατεβαίνε στο διαμέρισμά της για να της θέσει τα ζητήματα, η γυναίκα τον έδιωχνε αποκαλώντας τον «ρουφιάνο που θέλει να της κλέψει τα παιδιά». Επίσης κατέθεσε ενόρκως ότι σύμφωνα με όσα του μετέφεραν οι ένοικοι της πολυκατοικίας, η 30χρονη και ο σύντροφός της έβγαιναν συχνά τα βράδια και άφηναν τα παιδιά μόνα στο σπίτι. Στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα εξετάστηκε ενόρκως και μία γυναίκα η οποία είχε γνωρίσει την συλληφθείσα από την εκκλησία της Παναγίας Γρηγορούσας στο Μοναστηράκι και την είχε δει να πουλάει εικόνες και τα ανήλικα τέκνα της να ζητιανεύουν.

Η μάρτυρας, επισκέφθηκε 3 Απριλίου 2022 και ώρα 15:00 την 30χρονη στο σπίτι και διαπίστωσε κατσαρίδες που ανεβαίνουν σαν έντομα στα πόδια της, ακόμα και στο υπνοδωμάτιο των παιδιών και τα πιάτα που έτρωγαν αυτά. Η εν λόγω μάρτυρας παρέδωσε στην συλληφθείσα σακούλες με τρόφιμα και αποχώρησε απογοητευμένη από την κατάσταση που αντίκρισε θέτοντας ζήτημα για την υγεία των παιδιών.

Κατόπιν των μαρτυρίων αυτών από το τμήμα Αγίου Παντελεήμονα κρίθηκε ότι τα ανήλικα τέκνα διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο και από κοινού με αστυνομικούς της Άμεσης Δρασης Αττικής και το ναυτικό εν διαστάσει σύζυγο στο όνομα του οποίου έχει ενοικιαστεί η κατοικία μετέβησαν στην οδό Αλκιβιάδου. Την πόρτα άνοιξε ο σύντροφός της 30χρονης οποίος παρότι του εξηγήθηκε ο σκοπός της επίσκεψης, επιτέθηκε στους αστυνομικούς με λακτίσματα και σπρωξίματα, χωρίς όμως να καταφέρει να τραυματίσει κάποιον και έτσι συνελήφθη μαζί με την κατηγορούμενη. Τα ανήλικα τέκνα μεταφέρθηκαν στο τμήμα καθως διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες διαμονής είναι αυτές που περιέγραψαν οι μάρτυρες. Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Ανηλίκων και διέταξε να παραδοθούν τα ανήλικα τέκνα στο εφημερεύον νοσοκομείο, και να λάβει χώρα και ιατροδικαστική εξέταση η οποία έγινε 7 Απριλίου 2022 και πρωινές ώρες».