Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά κλείνει για 15 ημέρες ο Άγιος Νεκτάριος Αίγινας καθώς στο μοναστήρι βρέθηκαν 16 ενεργά κρούσματα Covid-19.

Άγιος Νεκτάριος Αίγινας: Βρέθηκαν 16 κρούσματα κορωνοϊού

Μετά από έρευνα που έγινε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι 16 από τις 25 μοναχές είναι θετικές στον κορωνοϊό.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η Μονή θα παραμείνει κλειστή από αύριο και για δεκαπέντε ημέρες και θα απαγορεύεται η είσοδος σε προσκυνητές – επισκέπτες. Οι μοναχές και το βοηθητικό προσωπικό της Μονής τίθενται σε καραντίνα, ενώ επιβάλλεται η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Άγιος Νεκτάριος Αίγινας: Κλείνει το μοναστήρι, 16 κρούσματα κορωνοϊού

Κλείνει για 15 ημέρες, ξεκινώντας από αύριο, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο Άγιος Νεκτάριος Αίγινας καθώς στο μοναστήρι βρέθηκαν 16 ενεργά κρούσματα Covid-19. Μετά από έρευνα που έγινε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι 16 από τις 25 μοναχές είναι θετικές στον κορωνοϊό.

Ο «Άνθρωπος του Θεού» κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στις 24/8

Η ταινία με την ζωή του Αγίου Νεκταρίου είναι έτοιμη για προβολή.

Το 11ο Athens Open Air Film Festival ολοκληρώνει το καλοκαιρινό του κινηματογραφικό ταξίδι, στις 24/8, με την ειδική προβολή της πλέον πολυαναμενόμενης ελληνικής ταινίας της φετινής σεζόν, του «Ανθρώπου του Θεού» («Man of God») της Γελένα Πόποβιτς.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (ΒΧΜ), το 11ο Athens Open Air Film Festival θα φιλοξενήσει την ελληνική πρεμιέρα της ταινίας «Άνθρωπος του Θεού» -με την παρουσία συντελεστών-, σε μουσική του θρυλικού συνθέτη Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ (ο οποίος έχει επενδύσει μουσικά ταινίες του Κριστόφ Κισλόφσκι, Λουί Μαλ, Τέρενς Μάλικ) και με ένα εκλεκτό ελληνικό και διεθνές καστ.

Το καστ περιλαμβάνει ηθοποιούς, όπως οι: Άρης Σερβετάλης, Αλεξάντερ Πετρόφ (Alexander Petrov), Μίκι Ρουρκ (Mickey Rourke), Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής και ο Παναγιώτης Μαρίνος.