ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Έστω και με την… δεύτερη, έγινε τελικά η μεταγραφή του στην Αλ Καλίντζ του Γιώργου Δώνη. Μάλιστα από το βράδυ της Τρίτης ο πρώην κάπταιν του Ολυμπιακού βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία. Μόνο που για να… περάσει από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου της Σαουδικής Αραβίας και να εγκριθεί οικονομικά η μεταγραφή του, έφαγε “κούρεμα” σχεδόν 1.200.000 ευρώ!

Αρχικά ήταν 7.000.000 ευρώ για κλειστό 2ετές συμβόλαιο και με την δεύτερη… απόπειρα το deal done φέρεται να έπεσε στα + 5.800.000 ευρώ!

Με την εξής σημαντική λεπτομέρεια: στο συμβόλαιο του Φορτούνη με την Αλ Καλιτζ έχουν μπει μέσα/συμπεριλαμβάνονται και τα ποσά/προμήθειες του ατζέντη του Πολ Κουτσολιάκου αλλά και των υπόλοιπων που είχαν εμπλοκή/μεσολάβησαν σε αυτή την μεταγραφή.

Αρχικά ήταν 400 + 400 χιλιάρικα αντίστοιχα, δηλαδή σύνολο 800.000 ευρώ που θα αφαιρεθούν από τις καθαρές αποδοχές του Φορτούνη! Λογικά θα έπεσε κούρεμα και σε αυτές τις προμήθειες..

NΙΚΛΑΣ ΕΛΙΑΣΟΝ: Η Μίντιλαντ κι αυτό το καλοκαίρι δείχνει αποφασισμένη να αγοράσει Σκανδιναβό ποδοσφαιριστή από την ελληνική Big 4. Πέρσι ήταν ο Ισλανδός Ίνγκασον, για τον οποίο πλήρωσε transfer fee 4.000.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ.

Και φέτος, όπως μάθαμε, πάει να κάνει το ίδιο… κόλπο με τον Σουηδό εξτρέμ της ΑΕΚ! H στήλη έμαθε από απόλυτα αξιόπιστη πηγή πως η ομάδα από την Δανία δεν έχει απλά εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για τον Ελίασον αλλά έχει καταθέσει και πρόταση στους κιτρινόμαυρους!

Σύμφωνα με την ίδια μανατζερική πηγή η Μίντιλαντ είναι αποφασισμένη να δαπανήσει για την αγορά του Ελίασον ποσό κοντά στα 5.500.000 ευρώ!! Δηλαδή να σπάσει το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής της ιστορίας της, που ήταν πέρσι τα 5.200.000 ευρώ στον 20χρονο Ντάριο Οσόριο (επίσης εξτρέμ).

Και μια λεπτομέρεια: η Μίντιλαντ θέλει τον Ελίασον για την θέση του αριστερού εξτρέμ και όχι για δεξί, που συνήθως τον βάζει ο Αλμέιδα αν κι αριστεροπόδαρος. Ο Σουηδός πάντως έχει ξεκινήσει την σεζόν βασικός στην Ένωση και επεκτείνοντας το συμβόλαιό του ως το 2028, με γενναία αναπροσαρμογή αποδοχών (σχεδόν 3πλασιασμό, πήγε στο εκατομμύριο ετησίως)!!

ΤΙΕΜΟΥΕ ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ: Ο 30χρονος πρώην διεθνής Γάλλος αμυντικός μέσος, που μέσα σε μια 5ετία είδε την χρηματιστηριακή του αξία να καταποντίζεται κι από τα 40.000.000 ευρώ το 2018 να βρίσκεται σήμερα μόλις στα 2.000.000 ευρώ, εμφανίζεται πλέον ως η πιο εφικτή λύση και πιο κοντά στον ΠΑΟΚ από κάθε άλλον υποψήφιο για την θέση του “αντι-Μειτέ” στους Πρωταθλητές Ελλάδας!

Ο Γάλλο – Ιβοριανός άσος – για τον οποίο έχουν πληρωθεί στην καριέρα του σε transfer & loan fees συνολικά 62.7000.000 ευρώ (42 εκατομμύρια τον είχε αγοράσει η Τσέλσι από την Μονακό πριν από μια 7ετία ενώ η Μιλάν σε 3 διαφορετικούς δανεισμούς του πλήρωσε συνολικά σε ενοίκια 11.000.000) – έχει συμβόλαιο με την Λοριάν ως το 2025 αλλά δεν θα την ακολουθήσει στον υποβιβασμό της στην Ligue 2.

Μέσα στο καλοκαίρι είχε προταθεί και σε ΑΕΚ και σε Ολυμπιακό, που δεν “τσίμπησαν” με την περίπτωσή του αφού τα τελευταία χρόνια κάνει σεζόν με λίγες συμμετοχές (21 πέρσι στην Λοριάν/ 14 ως βασικός και μόλις 3 την σεζόν 2022-23 στην Μίλαν).

Σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ ο Ραζβάν Λουτσέσκου αρχικά ήταν αρκετά επιφυλακτικός για την απόκτηση Μπακαγιόκο, επιμένοντας πως προτιμάει τον Μειτέ από αυτόν! Κάπου εκεί είχε… παγώσει η υπόθεση του, με τον ΠΑΟΚ να στρέφεται σε άλλες επιλογές, όπως αυτή του Ιταλού μέσου Μποβέ της Ρόμα, τον οποίο πάει να αγοράσει η Νότιγχαμ (για να τον στείλει μετά κι αυτόν δανεικό στον Ολυμπιακό άραγε;).

Στη πορεία, εσχάτως κι αφού ο Λουτσέσκου μπλόκαρε μια ακόμη υποψηφιότητα μέσου για τον ΠΑΟΚ, που ήταν έτοιμος να κλείσει – εκείνη του νεαρού Βοσνιο-σουηδού Ταχίροβιτς του Άγιαξ) – ξεμπλόκαρε του Μπακαγιόκο!! Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν δεύτερο κύκλο επαφών, με πρωτοβουλία της πλευράς του Γαλλο – Ιβοριανού μέσου, ο ίδιος ο Μπακαγιόκο μίλησε με τον Ρουμάνο τεχνικό και του είπε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θέλει πολύ να παίξει στον ΠΑΟΚ και να γίνει μέρος του γκρουπ του ενώ δέχτηκε να ρίξει και το κασέ του στα επίπεδα της προσφοράς των ασπρόμαυρων.

Κάπως έτσι ο Λουτσέσκου φαίνεται πως…έριξε νερό στο κρασί του και έδωσε την – εξ ορισμού- απαραίτητη έγκριση για την απόκτησή του (πρέπει να μείνει ελεύθερος από την Λοριάν) αφού στενεύουν επικίνδυνα και τα χρονικά περιθώρια και αμυντικός μέσος δεν… εμφανίζεται στην Τούμπα! Για την ιστορία οι 3 τελευταίες μετακινήσεις του Μπακαγιόκο, 2 στην Μίλαν και μια στη Λοριάν, έγιναν 30 και 31 Αυγούστου…

ΝΤΑΒΙΝΤ ΚΑΡΜΟ: Ένα ακόμη μεγάλο αποκλειστικό της στήλης, που επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας! Από 20 Αυγούστου γράψαμε/αποκαλύψαμε -όταν κανείς άλλος ακόμη δεν το είχε πάρει χαμπάρι – πως η Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη πάει να αγοράσει τον αριστεροπόδαρο στόπερ, για να τον στείλει μετά αλά Στάμενιτς δανεικό στον Ολυμπιακό!

Όταν μάλιστα το μπουμπουνίσαμε ήταν ήδη προχωρημένο αφού αυτό το κόλπο “δουλευόταν” πριν ακόμη της Παναγίας!!! Και μόνο έτσι θα μπορούσε να πειστεί ο Νταβίντ Κάρμο να επιστρέψει στους Κυπελλούχους Ευρώπης. Πάλι ως δανεικός αλλά αυτή την φορά από την Φόρεστ, στην οποία υπέγραψε πιο πριν ένα ισχυρό 5ετές συμβόλαιο ενώ μίλησε και με τον Πορτογάλο προπονητή της, Νούνο Εσπίριτο.

Όλοι βοήθησαν, λοιπόν, με αυτό το… τρικ να πειστεί ο Κάρμο να παίξει για ένα ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό. Για να τον βοηθήσει ως ηγέτης της άμυνας του να επιστρέψει στην κατάκτηση του τίτλου αλλά και στο να κάνει πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ.

Με τα δέλεαρ να πανηγυρίσει ο ίδιος το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του, με μια ομάδα στην οποία θα είναι βασικός κι αναντικατάστατος, έχοντας έναν κόουτς (Μεντιλίμπαρ) που θα τον εξελίξει κι άλλο και θα είναι πιο έτοιμος το επόμενο καλοκαίρι να γυρίσει και να διεκδικήσει θέση βασικού στην Νότιγχαμ.

Έχοντας ήδη πετύχει ο Κάρμο το μεγάλο του όνειρο από φέτος, δηλαδή να γίνει παίκτης ομάδας της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ/ΠΑΟ: Η απόφασή του να βάλει εισιτήριο… “λαϊκής απογευματινής παράστασης” αλλά και δωρεάν μετάβαση των οπαδών από την επαρχία για τη ρεβάνς με την Λανς, έτσι ώστε να γεμίσει το ΟΑΚΑ, “επιβραβεύτηκε” αφού η ευρωπαϊκή αναμέτρηση θα είναι sold out (57.000 θεατές)!

Αυτό που μάθαμε είναι πως αρχικά ο “Μίστερ Σκάι” ήθελε/επέμενε για τιμή 5 ευρώ στα εισιτήρια, για να πειστεί τελικά πως θα ήταν… σχεδόν εξευτελιστικό (για τον Παναθηναϊκό μιλάμε) και δέχτηκε να πάει στο 10ευρω!

Όσον αφορά στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, επειδή κυκλοφόρησε και μπλουζάκια για την πρόκριση επί της Λανς (πλει οφ του Κόνφερενς Λιγκ θυμίζω), όντως…φοριέται κατά εκατοντάδες χιλιάδες από φαν και μη του Παναθηναϊκού, πως με τέτοιες κινήσεις μικραίνει το κλαμπ και οτι απουσιάζει κατά πως φαίνεται η … “Παναθηναϊκή εν συναίσθηση”.

Να συμφωνήσω πως ήταν επιεικώς υπερβολική ή ατυχής η ιδέα/απόφαση για το μπλουζάκι. Από εκεί και πέρα όμως, ο Παναθηναϊκός μικραίνει όχι επειδή βγήκε αυτό το μπλουζάκι ή και από άλλες ανάλογες λάθος επικοινωνιακές / διαφημιστικές κινήσεις στο παρελθόν.

Ο Παναθηναϊκός μίκρυνε / μικραίνει επειδή κάνει λάθος επιλογές εδώ και πολλά χρόνια, πάνω από 10ετία. Κι εξαιτίας αυτών των επιλογών του δεν έχει κερδίσει πρωτάθλημα επί 14 έτη, έλειπε από ευρωπαϊκούς ομίλους μια 7ετία κλπ,κλπ. Νομίζω πως πλέον δεν βοηθάει καθόλου τον Παναθηναϊκό το να μένει ο μέσος οπαδός του, διοικούντας, στέλεχος ή δημοσιογράφος του κολλημένοι στο σπουδαίο αλλά πολύ μακρινό παρελθόν του.

Αντιθέτως θα βοηθήσει ΑΝ ΑΠΑΝΤΕΣ αποδεχθούν το ποιος είναι ο Παναθηναϊκός σήμερα. Κακά τα ψέματα δεν είναι ο PANATHINAIKOS όπως ποστάρουν ξανά και ξανά, είναι απλώς μια ελληνική ομάδα δίχως «ζωντανό» ευρωπαϊκό στίγμα (μια απλή ματιά στο ranking της ΟΥΕΦΑ θα το επιβεβαίωνε).

Όταν, λοιπόν, κατανοήσουν άπαντες ποιος είναι σήμερα (πιθανότατα θα είναι και αύριο) ο Παναθηναϊκός και πόση πολλή, σοβαρή και μεθοδική δουλειά απαιτείται, με υπομονή και στήριξη, ίσως επιστρέψουν οι μέρες με λιακάδα και τα ευρωπαϊκά βράδια με… φεγγαράδα.

Μέχρι τότε όχι άλλες κλισεδούρες, όχι άλλο ζω στο σήμερα με το μυαλό κολλημένο χρόνια πριν. Το παρελθόν είναι παρελθόν και από μόνο του δεν φέρνει τίτλους και ευρωπαϊκές πορείες. ΟΙ σωστές πράξεις στα σοβαρά, σημαντικά και καθαρά ποδοσφαιρικά θα τα φέρουν…

Διαβάστε ακόμη: