ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ/ΑΛ ΚΑΛΙΤΖ: Μπορεί ο πρώην κάπταιν του Ολυμπιακού να είχε συμφωνήσει εδώ και περίπου ένα μήνα με την νέα ομάδα του Γιώργου Δώνη στην Σαουδική Αραβία αλλά η μεταγραφή δεν είχε ολοκληρωθεί και δεν είχε ανακοινωθεί.

Κι αυτό αφού έπρεπε να πάρει την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου της χώρας, όπως συμβαίνει δηλαδή με όλες τις μεταγραφές ξένων στην Σαουδική Αραβία. Για αυτό άλλωστε τον λόγο ο Φορτούνης δεν είχε πάει και στην προετοιμασία της Αλ Καλίτζ στην Σλοβενία, κάνοντας προπονήσεις στην Ελλάδα και περιμένοντας το…free pass!

Για να αποδειχτεί τελικά πώς αυτό δεν ήταν τόσο διαδικαστικό όσο έλεγαν/ το παρουσίαζαν αλλά πιο ουσιαστικό και δεν είχε να κάνει με την δικαιολογία των… αργών ρυθμών με τους οποίους λειτουργούν παραδοσιακά στη Σαουδική Αραβία.

Η τελευταία εξέλιξη/ενημέρωση από τα ΜΜΕ της Μέσης Ανατολής, θέλει την μεταγραφή του Φορτούνη στην Αλ Καλίτζ να χαλάει! Και ο λόγος έχει να κάνει με το ότι η αρμόδια Επιτροπή δεν έδωσε την έγκρισή της για τα ποσά που πρέπει να πληρωθούν στον διεθνή Έλληνα μέσο την επόμενη 3ετία (για συμβόλαια 2 + 1 χρόνων).

Κοινώς και… χοντρικά, θεωρούν πως τα 3.000.000 ευρώ τον χρόνο είναι υπερβολικά και δεν ανταποκρίνονται στην αξία του Φορτούνη. Σύμφωνα με την πηγή πληροφόρηση μας από την Σαουδική Αραβία, η εκτίμηση της εν λόγω Επιτροπής ήταν πως για τον Φορτούνη δεν μπορούν να πληρωθούν πάνω από 1.8 με 2.000.000 ευρώ ετησίως μαζί με τις όποιες προμήθειες!

Οπότε ή ο παίκτης και η Αλ Καλίτζ θα πρέπει να κάνουν μια νέα συμφωνία σε αυτά τα ποσά ή η μεταγραφή θα χαλάσει οριστικά. Τι άλλο μάθαμε; Πως από τα 3.000.000 που θα έπαιρνε καθαρά το χρόνο ο Φορτούνης στην Αλ Καλιτζ, ένα συνολικό ποσό 700.000 ευρώ, που θα ήταν μέσα στο συμβόλαιό του, θα πήγαινε σε προμήθειες και αμοιβές των εμπλεκόμενων.

Τι θα συμβεί στην τελευταία περίπτωση; Για Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση για άλλη ομάδα, μόνο στον Ολυμπιακό. Βέβαια ένα καλό ερώτημα θα είναι αν οι ερυθρόλευκοι του κάνουν ή όχι την ίδια υψηλή προσφορά (1.5 καθαρά τον χρόνο συν μπόνους) που είχε αρνηθεί για χάρη της Αλ Καλίτζ στα μέσα Ιουλίου…

ΜΑΝΔΑΣ: Οι Ιταλοί αποκάλυψαν την Κυριακή πως ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ είναι έτοιμη να προσφέρει 20.000.000 ευρώ στην Λάτσιο για την αγορά του Κορυδαλιώτη κίπερ!

Η στήλη όχι μόνο έμαθε ποια είναι αυτή η αγγλική ομάδα αλλά και το πιο προχωρημένο “ντεσού” αυτής της υπόθεσης. Έχουμε και λέμε λοιπόν: η Γούλβς, που έχει Ζοζέ Σα (αλλά και τον Ποντένσε) είναι που θέλει και κυνηγάει τον 23χρονο Χρήστο Μανδά!

Μάλιστα φέρεται να έχουν γίνει ήδη και οι πρώτες συζητήσεις με τους “λατσιάλι”, με τον Λοτίτο να ξεκινάει τις απαιτήσεις του σχεδόν από τα 25.000.000 και τους “Λύκους” να κάνουν πρόταση 13.000.000 συν 4.000.000 σε μπόνους.

Σύμφωνα δε με την πιάτσα, αυτή η υπόθεση που δεν είναι χθεσινή αλλά τουλάχιστον 10ημέρου θα έχει κι άλλα επεισόδια, με την εκτίμηση πως το deal μπορεί να φτάσει στα 20.000.000!

Ο Χρήστος Μανδάς πάντως μέχρι τώρα στα φιλικά προετοιμασίας της Λάτσιο μοιραζόταν τον χρόνο συμμετοχής με τον περσινό βασικό γκολκίπερ των Ρωμαίων και στέλεχος της Εθνικής Ιταλίας, τον Προβεντέλ. Ενδεικτό της δυναμικής που έχει πλέον και στους “λατσιάλι”…

ΝΤΡΚΟΥΣΙΤΣ/ΠΑΟΚ: Ο 24χρονος διεθνής Σλοβένος στόπερ αποτελούσε την Νο1 επιλογή των Πρωταθλητών Ελλάδας για να καλύψει την θέση που αφήνει κενή στο ρόστερ ο Τρόστ Εκόνγκ!

Μάλιστα στον ΠΑΟΚ είχαν πιστέψει πως θα τον κάνουν δικό τους, παρότι στο… κόλπο της διεκδίκησής του ήταν η Ζενίτ ενώ μπήκε εκ των υστέρων και ο Ερυθρός Αστέρας.

Οι δύο τους στο τέλος “συμμάχησαν” στην υπόθεση και …έπιασαν στον ύπνο τους ανθρώπους του “δικεφάλου”, οι οποίοι πρέπει να το… φυσάνε και να μην κρυώνει!

Εξηγούμαι: ο ΠΑΟΚ είχε φέρει στην Θεσσαλονίκη τον Σέρβο ατζέντη του Ντρκούσιτς, τον Μλάντεν Ρατκόβιτσα, με τον οποίο θεώρησαν πως έφτασαν σε συμφωνία, προσφέροντας ένα 4ετές συμβόλαιο στον πελάτη του, με κατά μέσο όρο καθαρές ετήσιες αποδοχές 1.000.000 ευρώ.

Με τον Σαββίδη να αναλαμβάνει την διαπραγμάτευση με την Σότσι, προκειμένου να ρίξει τις απαιτήσεις της για transfer fee από τα 3,5 στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Με τον ΠΑΟΚ να θεωρεί πως είχε συμφωνία με την πλευρά του παίκτη και πάνω σε αυτή πόνταρε για να πιέσει το ρωσικό κλαμπ.

Δεν υπολόγισαν όμως, πως ο Σέρβος ατζέντης του Ντρκούσιτς θα μπορούσε να κάνει… διπλό παιχνίδι, κοινώς να χρησιμοποιήσει την πρόταση του ΠΑΟΚ για να ανεβάσει το κασέ και κυρίως να ενεργοποιήσει το “μεγαθήριο” της Ζενίτ που επίσης ενδιαφερόταν για τον Ντρκούσιτς, χωρίς να έχει όμως, προτεραιότητα την υπόθεσή του.

Τι άλλο έκανε άμεσα ο agent Ρατκόβιτσα, όσο ο ΠΑΟΚ περίμενε να τους… πάει τον Ντρκούσιτς; Στην Ζενίτ ο Ντρκούσιτς δεν θα ήταν βασικός -τουλάχιστον στην αρχή – τον ήθελαν βασικά για την επόμενη σεζόν.

Έτσι θα έπρεπε να βρεθεί μια ομάδα στην οποία θα παραχωρείτο δανεικός από την Ζενίτ και η οποία θα έπρεπε να παίζει στην Ευρώπη.

Έτσι προέκυψε ο Ερυθρός Αστέρας, που είναι “αδερφοποιημένος” με την Ζενίτ ενώ τους συνδέει και η GAZPROM. Το dealdone συμφωνήθηκε στα 5.000.000 αγορά από την Σότσι, με τον Ντρκούσιτς να φεύγει κατευθείαν δανεικός για τον Ερυθρό Αστέρα.

Μάλιστα έκανε και σούπερ συμβόλαιο, με ετήσιες καθαρές αποδοχές 1.500.000 ευρώ! Και τον ΠΑΟΚ να… μένει μπουκάλα!!

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Μια ακόμη επιβεβαίωση της στήλης, ήταν η πρόταση της Λέστερ που έσκασε στον Παναθηναϊκό για την πώληση του Ευβοιώτη φορ. Την είχαμε προαναγγείλει αναφέροντας πως οι αλεπούδες θα έρθουν με 30.000.000 ευρώ προσφορά.

Και έτσι έγινε, με το φιξ transfer fee να είναι 27.000.000 ευρώ και 4.000.000 σε bonus στόχων. Ο Αλαφούζος όμως, την αρνήθηκε κι αυτή, τις ημέρες του πρώτου αγώνα με τον Άγιαξ!

Θυμίζω πως αντίστοιχη ήταν και η τρίτη διαδοχική πρόταση της Ίπσουιτς πριν από ένα μήνα (27 +3 εκατ. σε bonus), που επίσης απορρίφθηκε.

Μόνο που έρχεται κι από τρίτη ομάδα της Πρεμιερ Λιγκ, την τρίτη που ανέβηκε από την Τσάμπιονσιπ, την ιστορική Σαουθάμπτον. Λέγεται π ς αυτή θα είναι και η πρώτη που θα γράψει το 3 μπροστά στα 8ψηφιο transfer fee.

Δηλαδή +30.000.000 φιξ ποσό, συν 3 ως 5 εκατομμύρια σε μπόνους! Δηλαδή σύνολο , υπό προϋποθέσεις 33 με 35 εκατομμύρια! Τρελό ποσό αλλά και ο Αλαφούζος είναι τελείως… απρόβλεπτος.

Και το κυριότερο έχει μουλαρώσει αφού αρνιέται να συναντήσει τον Ιωαννίδη, ο οποίος φέρεται να θέλει να του ζητήσει να τον δώσει.

Λεπτομέρεια: όλες οι αγγλικές προτάσεις για τον Ιωαννίδη είναι δουλεμένες και προέρχονται από το ίδιο ελληνικό/αγγλικό μανατζερικό. Το ίδιο που ήταν και στο deal με τον Τετέ της Γαλατά στο τριφύλλι.

Διαβάστε ακόμη: