Ο ΠΑΟΚ βρήκε, όπως φαίνεται, σέντερ φορ (Σαμάτα) κι αριστερό μπακ ( Ραχμάν Μπάμπα) – “ομόσταβλους” μάλιστα στην ίδια τσέχικη μανατζερική στέγη – αλλά σύντομα θα ψάχνει στόπερ ηγέτη αφού ο Ινγκανσον, τώρα ή λίγο αργότερα, θα πουληθεί στην Μίντιλαντ. Το έχουν πάρει απόφαση κι απλώς περιμένουν την τελεσίδικη απόφαση του Ιβάν, εφόσον η προσφορά της δεύτερης πλουσιότερης δανικής ομάδας από τα 3.300.00 που ήδη κατατέθηκαν στον ΠΑΟΚ ανέβει κοντά στα 4.000.000!!

Κάτι πάντως που αναμένεται να συμβεί, με την Μίντιλαντ να έχει Βρετανό συνιδιοκτήτη ( που παρεμπιπτόντως είναι ιδιοκτήτης και της αγγλικής Μπρέντφορντ) και την τελευταία 2ετία να μετράει ήδη 4 μεταγραφές επιπέδου (transfer fee) 4,5 με 5 εκατομμυρίων!!

Το κλειδί στην πώληση Ινγκανσον είναι ο ίδιος και η…σύζυγος του. Την προηγούμενη φορά, που έφυγαν από την Ρωσία και το Ροστοφ,ήταν έγκυος και ήθελαν το κοριτσάκι τους να γεννηθεί σε πιο…ζεστά και ήρεμα κλίματα και έτσι ήρθαν Θεσσαλονίκη. Τώρα είναι πάλι έγκυος η κυρία Ινγκανσον , ο άσος πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του, η Δανία είναι πολύ πιο κοντά στην Ισλανδία απο την Ελλάδα ( 4 ώρες λιγότερες και πολύ μικρότερη η ταλαιπωρία στα ταξίδια) ενώ η Μίντιλαντ του προσφέρει κλειστό 4ετές συμβόλαιο, με πολύ καλές αποδοχές.


Η Λοκομοτίβ... πάει στον Σαββίδη για τον Ινγκασον ¦ Οι Μοσχοβίτες μπορούν να φτάσουν και πάνω από τα 5 εκατομμύρια την τελική προσφορά τους αλλά ο Λουτσέσκου δεν θέλει να φύγει ο Ισλανδός αρχηγός του ¦ Ο... κίνδυνος για το «πρότζεκτ Κουλιεράκη» ¦ Πρόταση του Μελισσανίδη να μείνει 10 χρόνια στην ΑΕΚ... αποκάλυψε ο έξαλλος Αλμέϊδα στους παίκτες του ¦ Σουαζό και Λάτο, είναι δυο αριστεροί μπακ με τα ίδια πάνω κάτω χαρακτηριστικά σύμφωνα με το «ερυθρόλευκο» σκάουτινγκ ¦ Νέο τηλεφώνημα Μίτσελ στον Ισπανό της Βαλένθια που παραμένει αναποφάσιστος και έτσι πλησιάζει ο Χιλιανός στον Ολυμπιακό ¦ Στην Αθήνα έρχεται την Δευτέρα ο Νοτιοκορεάτης ατζέντης του Μουντιαλικού εξτρέμ Σανγκ Χο Να, που έχει προταθεί σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!

Περνάμε και στο ψητό: ο Ίνγκανσον στον ΠΑΟΚ, μετά την περσινή ανανέωση/ επέκταση συμβολαίου, καθαρίζει τον χρόνο 1.200.000 ευρώ συν μπόνους και έχει υπογράψει ως τον Ιούνιο του 2025. Δηλαδή για την επόμενη 2ετία στον ΠΑΟΚ έχει εγγυημένες αποδοχές συνολικά 2.400.000 ευρώ. Η Μίντιλαντ του προσφέρει 900.000 ετησίως συν μπόνους αλλά για 4 χρόνια. Στην σούμα δηλαδή οι Δανοί του εξασφαλίζουν συνολικά 3.600.000 αλλά ως τα 34 του χρόνια, με κλειστό συμβόλαιο. Το τελευταίο είναι και το… μυστικό/ατού της Μίντιλαντ.

Ο ΠΑΟΚ που ήδη έχει απορρίψει πρόταση 2.000.000 της Κράσνονταρ – δεν ήθελε να επιστρέψει στην Ρωσία ο Ισλανδός παρότι του πρόσφεραν περίπου 1.400.000 ετησίως – έχει στείλει το μήνυμα στην Μίντιλαντ πως αν κάνει βελτιωμένη πρόταση που μπροστά θα έχει τον αριθμό 4 και έξι μηδενικά, ο Ινγκανσον θα γίνει δικός της!! Λογική απόφαση, για έναν 30χρονο αμυντικό, από τον οποίο το κλαμπ θα πάρει πίσω όσα είχε ξοδέψει για να τον αγοράσει πριν από 4,5 χρόνια, απο την Ροστόφ!!

Και το σημαντικότερο για τον ΠΑΟΚ, κάνοντας μια δυνατή πώληση – είναι προαπαιτούμενο για την νέα σεζόν – θα αποφύγει την πώληση ενός εκ των Κουλιεράκη – Κωνσταντέλια. Οι οποίοι είναι Έλληνες, νεαροί και με πολύ μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ , λοιπόν, δεν είναι η πώληση του Ίνγκανσον αλλά το να βρεθεί/ κλείσει προηγουμένως ο “αντι-Ινγκανσον”, ο οποίος ήδη αναζητείται από την Δευτέρα. Για να μην… φύγει και ο Ραζβάν Λουτσέσκου (κρατείστε το αυτό). Όσον αφορά στον Ισλανδό είναι θετικός στην μετακόμισή του στο Μίντιλαντ. Αυτά…


Μπορεί ο δικέφαλος να καθυστέρησε μεταγραφικά, μπλεγμένος σε διάφορα εσωτερικά γρανάζια, αλλά όπως φαίνεται θα βγει… λευκός καπνός. Ο Αλί Σαμάτα, 30χρονος Τανζανός φορ που ανήκει στην Φενέρ αλλά δεν υπολογίζεται και ο … παλαιός γνωστός Ραχμάν Μπάμπα, αριστερός μπακ που θα ελευθερωθεί από την Τσέλσι, θα αποτελέσουν τις δυο πρώτες μεταγραφικές κινήσεις των “ασπρόμαυρων”.

Θα μιλάμε έτσι για 2 στα 2 του τμήματος σκάουτ του ΠΑΟΚ και του Γιώργου Σαββίδη! Τι εννοώ; Στον ΠΑΟΚ δημιουργήθηκαν τρεις μεταγραφικές λίστες για αυτό το καλοκαίρι. Μία του κόουτς Λουτσέσκου, μια του α. Διευθυντή Μπότο και μια του τμήματος σκάουτινγκ. Και οι τρεις λίστες πήγαν στον Γιώργο Σαββίδη που έκανε την τελική αξιολόγηση/ιεράρχηση κι από εκεί δινόταν γραμμή στην διοίκηση για τις συζητήσεις διαπραγματεύσεις…

Κατά… σύμπτωση όμως, η λίστα του τμήματος σκάουτινγκ με τα υποψήφια ονόματα είχαν την… ευλογία του Γιώργου Σαββίδη. Ο Ραχμάν Μπάμπα ήταν εισήγηση 2 μηνών, ο Σαματά προέκυψε όταν “κάηκαν” άλλοι φορ ως… ακριβοί ή με υπερβολικούς όρους (περιπτώσεις Γκαμπιαντίνι, Ντιανέ, Τσάλοφ). Η ουσία είναι πως τόσο ο Σαμάτα, όσο και ο Ραχμάν δεν ήταν στην λίστα του Λουτσέσκου, ούτε σε εκείνη του Μπότο, με τον Ρουμάνο να αναγκάζεται να τους εγκρίνει (βεβαίως, βεβαίως) όταν…είδε και αποείδε πως θα έμενε χωρίς μεταγραφές στις θέσεις που…καιγόταν! Αυτή είναι η πάσα αλήθεια…


Πάμε και σε παρασκήνια που μόνο εδώ θα διαβάσετε: ο Λουτσέσκου ζήτησε να ανανεώσει ο Ολιβέιρα και να αποκτηθεί ο Γκαμπιαντίνι. Δεν έγινε ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Ο Ιταλός φορ ζητούσε συμβόλαιο 1.500.000 ετησίως αλλά κλειστό για 3 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ δεν συζητούσε για τέτοια διάρκεια ενώ δεν του έδινε πάνω από 1.200.000 ετησίως. Κι αυτό γιατί στη Σαμπντόρια, όπως είπε η διοίκηση, είχε αποδοχές1.100.000…

Βέβαια αυτό που δεν είπε ο Σαββίδης ήταν πως άλλο Serie A κι άλλο Super League αλλά και ότι ο Γκαμπιαντίνι για να βοηθήσει την αγαπημένη του Σαμπντόρια είχε δεχτεί κούρεμα περίπου εκατομμυρίου στις ετήσιες αποδοχές του αλλά με αύξηση των χρόνων συμβολαίου του…

Επίσης, ο Λουτσέσκου ζήτησε την απόκτηση του Οζντόεφ, για την θέση του κεντρικού χαφ. Και παρότι έγιναν συζητήσεις τόσο με τους μάνατζερ του Ρώσσου μέσου, όσο και με την Καραμουγκρούκ, ο Οζντόεφ ποτέ δεν αποτέλεσε πρώτη επιλογή και προτεραιότητα για την διοίκηση του ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά ασχολήθηκαν μαζί του για να δείξουν στον Λουτσέσκου πως δεν έχουν… γραμμένη την λίστα του και όχι με αποφασιστικότητα να τον κλείσουν!

Στο δια ταύτα: ο Γιώργος Σαββίδης σε αυτή την 3ετία της επιστροφής του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ σχεδόν ποτέ δεν … πέρασε παίκτη που πρότεινε ο Λουτσέσκου ( με εξαίρεση ίσως τους Κούρτιτς/Ολιβέιρα)! Για την ακρίβεια δεν του πήρε τους Ιταλούς σταρ που επέμενε να έρθουν στην Τούμπα. Όπως πριν απο 2 χρόνια ο Τζιοβίνκο και τώρα ο Γκαμπιαντίνι, οι δυο … ιταλικές καψούρες του Λουτσέσκου!!


Marca: «Ο Πινέδα υπέρ της παραμονής του στην ΑΕΚ»

Όπως είχαμε προβλέψει ο Μελισσανίδης ήταν αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τα 6.000.000 για να κρατήσει στην ΑΕΚ τον Ορμπελίν Πινέδα.Τα κατάφερε την τελευταία ημέρα του Ιουνίου ( έχει σημασία η ημερομηνία) και με ποσό που σύμφωνα με την ενημέρωση των “κιτρινόμαυρων” έφτασε τελικά τα 6.500.000!

Για να αποδειχθεί έτσι ότι τα τρελά ποσά που ζητούσε η Θέλτα, με τα 8ψηφια νούμερα, για τον διεθνή Μεξικάνο μέσο ήταν απλά… ευσεβείς πόθοι ή στρατηγική. Όπως και τα… επικοινωνιακά παιχνίδια είτε με τους πολλούς μνηστήρες (ομάδες που τον ήθελαν) είτε με τα αντικρουόμενα ρεπορτάζ για το αν υπολογίζεται στην Θέλτα. Παράδειγμα : την τελευταία εβδομάδα, πάνω στο φόρτε της διαπραγμάτευσης με την ΑΕΚ, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα (μέτρο πίεσης) που ήθελαν τον Ράφα Μπενίτεθ, νέο κόουτς της Θέλτα, να ζητάει την παραμονή Πινέδα…

Η αλήθεια είναι πως η Θέλτα για λογιστικούς λόγους καιγόταν μέχρι 30 Ιουνίου(έκλεινε ισολογισμό σεζόν) να εμφανίσει έσοδα από πωλήσεις μίνιμουμ 18.000.000 ευρώ. Αν δεν το έκανε θα είχε … συνέπειες. Έτσι αποφάσισε να πουλήσει δυο παίκτες της, με τον έναν να είναι ο Πινέδα. Κάτι που γνώριζαν στην ΑΕΚ και εκεί πόνταρε/ έπαιξε τα ρέστα του ο Μελισσανίδης για να επιμένει σε μια προσφορά που ήταν μεν η καλύτερη που είχε η Θέλτα για τον Πινέδα αλλά που δεν τη κάλυπτε κιόλας πλήρως…


Πάνω εκεί το τελευταίο 10ημερο παίχθηκε χοντρό πόκερ, με την ΑΕΚ να έχει… κρυμμένο άσο στο μανίκι της την πλευρά του Μεξικάνου. Τόσο τον Πινέδα, όσο και τον ατζέντη του, Βιγιαρεάλ. Συμφώνησαν μαζί τους – στον “Μάγικο” πρόσφερε περίπου μισό εκατομμύριο αύξηση αποδοχών, απο τις 750.000 ευρώ που είχε στην Θέλτα θα παίρνει πλέον καθαρά 1.200.000 ευρώ ετησίως στην ΑΕΚ ενώ σούπερ προμήθεια δόθηκε και στον ατζέντη – και εκτός από την πίεση που μετέφεραν στην Θέλτα είχαν και την εσωτερική ενημέρωση για τις … ανάγκες και τις προτεραιότητες του ανδαλουσιανού κλαμπ!

Κάπως έτσι ο Μελισσανίδης έκανε… παιχνίδι και κατάφερε να πάρει το 100% των δικαιωμάτων του Πινέδα μέχρι το 2027, στα ποσά που εξαρχής υπολόγιζε αυτός και όχι σε αυτά που ήθελε ο Μουρίνιο (πρόεδρος της Θέλτα). Βέβαια ακόμη και έτσι η αγορά του Πινέδα αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, αφήνει 1000% ικανοποιημένο τον Αλμέιδα και διατηρεί την περσινή ομάδα αφού ο Μεξικάνος ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης της και ο κορυφαίος της Super League.

Λεπτομέρεια: στην μανατζερική πιάτσα κυκλοφορεί πως από τα 6.500.000 ευρώ που είναι η επίσημη ενημέρωση πως έκλεισε το deal για Πινέδα το 1 με 1,5 εκατομμύριο αποτελούν μπόνους στόχων. Επίσης, ο Πινέδα με το 1.200.000 ετησίως θα έχει το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ΑΕΚ και θα είναι στο κλειστό κλαμπ των… εκατομμυριούχων του ρόστερ (Βίντα, Τσούμπερ, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς)…

Διαβάστε περισσότερα