Δημήτρης Πέλκας: Κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος από την Φενέρ και είναι –ή θα μπορούσε να είναι– στις βασικές επιλογές του ΠΑΟΚ στην αναζήτησή του για τις δύο προσθήκες στην μεσοεπιθετική γραμμή του. Ο διεθνής άσος ήταν και είναι θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην Τούμπα αλλά η υπόθεσή του δεν έχει προχωρήσει.

Με εξαίρεση μία σοβαρή κουβέντα που έκανε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και μία βολιδοσκόπηση που του έγινε από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΠΑΕ, από τότε κι από εκεί και πέρα, δεν έχει συμβεί τίποτα άλλο… πειστικό πως ο ΠΑΟΚ θα ασχοληθεί με την περίπτωση Πέλκα. Στις μεταγραφές πάντως όλα μπορούν να αλλάξουν, ακόμη άλλωστε βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιρινού «παζαριού», αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν προκύπτει κάτι για ΠΑΟΚ και Πέλκα.

Ίσως επειδή οι απαιτήσεις του… free Πέλκα παραμένουν υψηλότατες, μίνιμουμ συμβόλαιο εκατομμυρίου τον χρόνο! Πόσο μάλλον όταν ήδη υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον από τουρκική ομάδα, που του τα δίνει αυτά τα λεφτά και μάλιστα… plus!


Ροντρίγκο Εραμούσπε: Μπορεί να είναι στα 33 του χρόνια αλλά όπως απέδειξε και την περασμένη σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα, η… μπογιά του περνάει. Ηγέτης στην άμυνα και πρώτος σκόρερ της ομάδας με 9 γκολ (!) αν και στόπερ. Έχει βέβαια ανανεώσει έως το 2025, με το υψηλότερο συμβόλαιο στον ΠΑΣ, αλλά αυτό δεν αποκλείει την πώλησή του (με ένα ποσό κοντά στα 300 χιλιάρικα) σε άλλη ελληνική – Μπιγκφοράτη ομάδα.

Είναι όντως αλήθεια πως έχει προταθεί και απασχολεί τον Παναθηναϊκό, που δεν ανανεώνει του Σάρλια και ψάχνει για έμπειρο κι άμεσης προσαρμογής δεξιό στόπερ, ο οποίος θα πάρει τουλάχιστον 15 ματς την σεζόν. Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε, λοιπόν, μπορεί να αποτελέσει τον νέο… Βέλεθ των «πράσινων» και στην ιεραρχία των στόπερ να ξεκινήσει ως τρίτος (θα αποκτηθεί πάντως κι αριστεροπόδαρος στόπερ, λογικά για μπακ απ του Μάγκνουσον αφού δεν ανανεώνουν ούτε τον Πούγγουρα.

Σημαντική λεπτομέρεια: Ένα ακόμη «συν» για τον Εραμούσπε για να πάει στον Παναθηναϊκό αποτελεί το… αργεντίνικο μανατζερικό κανάλι που έχει και είναι το ίδιο με του Παλάσιος!


Γιώργος Νίκας: Έχει αναπτυχθεί έντονα το σενάριο πως θα πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Λόγω της σχέσης Αλαφούζου με Κομπότη κι ενώ προέρχεται από σπουδαία σεζόν με τον Λεβαδειακό (33 ματς / 7 γκολ). Το… πρόβλημα στο «τριφύλλι» όμως, ακούει στο όνομα Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον Σέρβο κόουτς να μην θέλει τον 23χρονο κεντρικό μέσο.

Μπορεί βέβαια να αποκτηθεί και είτε να δοθεί ως δανεικός ή ακόμη και ως αντάλλαγμα για παίκτη που θέλει ο Παναθηναϊκός (πολύ… εσωτερική πληροφορία αυτή). Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Νίκας έχει μεγάλη ζήτηση, ανεξάρτητα από τα… γούστα του Γιοβάνοβιτς. Ήδη ο Άρης και κυρίως ο ΟΦΗ έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, με την κρητική ομάδα μάλιστα να φέρεται πως έκανε ανεπίσημα και προσφορά που απορρίφθηκε. Δεδομένα πάντως ο ΟΦΗ… καίγεται για τον Νίκα, ο οποίος όμως, είναι στόχος και ολλανδικής ομάδας…


Μαντί Καμαρά: Θα επιστρέψει από την Ρόμα (21 ματς / 1 ασίστ) αφού δεν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του (δεν ήταν υποχρεωτική και ήταν υψηλή, με οκταψήφιο νούμερο)! Με 11.000.000 ευρώ σημερινή χρηματιστηριακή αξία, ο Αφρικανός μέσος θα είναι μακράν ο πιο ακριβός παίκτης του «ερυθρόλευκου» ρόστερ.

Οι δρόμοι του Καμαρά είναι δύο: Ή μένει στον Ολυμπιακό εφόσον περάσει την αξιολόγηση των Κορδόν και νέου κόουτς αλλά ανανεώνει / επεκτείνει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει το 2024. Ή πωλείται, με δεδομένο πως από τον ερχόμενο Γενάρη θα μπορεί να υπογράψει όπου θέλει αφού θα μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο!

Τι τιμή μπορεί να πιάσει αυτό το καλοκαίρι ο Μαντί είναι το ζητούμενο. Γιατί σύμφωνα τουλάχιστον με την διεθνή πιάτσα agents είναι σχεδόν απίθανο να φέρει προσφορά πάνω από 6 με 7 (πολύ βαριά όμως) εκατομμύρια κι αυτά ίσως μαζί με κάποια μπόνους στόχων. Προς το παρόν για Μαντί υπάρχει ενδιαφέρον σοβαρό από τουρκική ομάδα! Και βλέπουμε…

Διαβάστε ακόμη: