Πρώτα τα δυσάρεστα: οι τιμές της κιλοβατώρας για τα ελληνικά νοικοκυριά αυξήθηκαν τον Μάιο κατά 13% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Κατόπιν τα ευχάριστα: η χώρα μας παραμένει από τις φθηνότερες της Ευρώπης στο ρεύμα.

Η Αθήνα έχει από τις χαμηλότερες τιμές της Ε.Ε. λόγω της πολιτικής των επιδοτήσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Η αύξηση της τάξης του 13% οφείλεται στο ό,τι το ύψος των ενισχύσεων ήταν χαμηλότερο τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο λόγω της αποκλιμάκωσης της χονδρεμπορικής τιμής ρεύματος.

Όπως προκύπτει από τη μηνιαία έρευνα του HEPI στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές 33 πόλεων της Ευρώπης οι αυξήσεις συνεχίστηκαν και τον περασμένο μήνα.

Οι πόλεις με τις μεγαλύτερες ανατιμήσεις ήταν η Λιουμπλιάνα (29%), η Ρίγα (26%), το Δουβλίνο (18%), η Αθήνα (13%), η Πράγα (6%).

Ωστόσο, η πρωτεύουσα της Ελλάδας παραμένει χαμηλά στη σχετική κατάταξη, ως προς το ύψος των λογαριασμών ρεύματος στους οικιακούς καταναλωτές, και συγκεκριμένα στη 16η θέση σε σύνολο 33 πόλεων.

Πιο συγκεκριμένα η τιμή της κιλοβατώρας ήταν στα 0,2377 ευρώ όταν ο μέσος όρος των 33 πόλεων ήταν στα 0,2574 ευρώ και των 27 χωρών της Ε.Ε. στα 0,2717 ευρώ.

Ακριβότερη ηλεκτρική ενέργεια, πληρώνουν οι οικιακοί καταναλωτές του Λονδίνου (0,4975 ευρώ/kWh), της Ρώμης (0,4932 ευρώ/kWh), της Κοπεγχάγης (0,4871 ευρώ/kWh), της Βιέννη (0,4744 ευρώ/kWh).

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει και αυτόν τον μήνα τις επιδοτήσεις με τις εκτιμήσεις να θέλουν να κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα σε σχέση με εκείνες του Μαίου.