Η περίοδος των Χριστουγέννων δεν ξεκινά πραγματικά μέχρι τα κτίρια, τα δέντρα και οι πλατείες σε όλο τον κόσμο να γεμίσουν λαμπιόνια και να φωταγωγηθούν σκορπίζοντας λάμψη παντού.

Και μπορεί για κάποιους ένας απλός φωτισμός να είναι αρκετός, πολλές πόλεις στην Ευρώπη, όμως, ανεβάζουν κατά πολύ το επίπεδο όταν πρόκειται για τα χριστουγεννιάτικα φώτα και τον γιορτινό στολισμό.

Για να εντοπίσει ποιοι γιορτινοί προορισμοί εντυπωσιάζουν περισσότερο όσον αφορά στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, η DFDS, μια ακτοπλοϊκή με κρουαζιέρες, διεξήγαγε μια έρευνα χρησιμοποιώντας το TikTok.

Έτσι, συνέταξαν μια λίστα με τον φωτεινό διάκοσμο σε όλη την Ευρώπη που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες δημοσιεύσεις και προβολές και μια συγκεκριμένη πόλη λάμπει περισσότερο από τις υπόλοιπες.

«Βασιλιάς» των Χριστουγέννων το Λονδίνο

Η πόλη αυτή δεν είναι άλλη από το Λονδίνο. Η αγγλική πρωτεύουσα καταλαμβάνει τις πέντε από τις δέκα πρώτες θέσεις, με τα χριστουγεννιάτικα φώτα της Regent Street να μην έχουν αντίπαλο.

Οι διάσημοι ιπτάμενοι άγγελοι βρίσκονται στη No. 1 θέση με 2,3 εκατομμύρια προβολές βίντεο στο TikTok ενώ τα Χριστούγεννα στο Covent Garden, που βρίσκεται στον ακριβώς από κάτω δρόμο, διεκδικούν τη δεύτερη θέση, με 1,4 εκατομμύρια.

Το Brussels by Lights στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται στην τρίτη θέση, με διάφορες γειτονιές σε όλη την πόλη των Βρυξελλών να στολίζονται με εορταστικές εκδηλώσεις. Στην τέταρτη θέση, βρίσκεται ο Βοτανικός Κήπος στο Εδιμβούργο και στην πέμπτη βρίσκονται τα χριστουγεννιάτικα φώτα της περίφημης Oxford Street, του πιο εμπορικού δρόμου του Λονδίνου.

Τα 10 καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να θαυμάσετε χριστουγεννιάτικα φωτάκια:

Regent Street, Λονδίνο, 2.300.000
Covent Garden, Λονδίνο, 1.400.000
Brussels by Lights, Βρυξέλλες, 510.200
Βοτανικός Κήπος, Εδιμβούργο, 195.600
Oxford Street, Λονδίνο, 60.800
George Square, Γλασκώβη, 39.000
Οδός Bahnhofstrasse/Lucy, Ζυρίχη, 27.000
Carnaby Street, Λονδίνο, 26.900
Colmar, 26.200
Kew, Λονδίνο, 21.500
Η έρευνα αποκαλύπτει ακόμη και τις δέκα καλύτερες πόλεις της Ευρώπης με τον πιο εντυπωσιακό γιορτινό στολισμό και φωτισμό.

Οι 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης με τον πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο φωτισμό:
Λονδίνο
Βαρκελώνη
Παρίσι
Ζυρίχη
Λισαβόνα
Βουδαπέστη
Δουβλίνο
Εδιμβούργο
Βιέννη
Μαδρίτη

Διαβάστε ακόμη: