Με πανκ κόμμωση και τη γλώσσα του να κρέμεται μόνιμα από τη μουσούδα του, ο “Happy Face” αναδείχθηκε ο πιο άσχημος σκύλος του κόσμου στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο γέρικος σκύλος, ένας κινεζικός λοφιοφόρος ηλικίας 17 ετών, κέρδισε προχθές (26/06) το πρώτο βραβείο ενάντια σε άλλους εννέα διεκδικητές, στον ετήσιο διαγωνισμό που έχει γίνει θεσμός εδώ και δεκαετίες.

Ο πρωταθλητής υιοθετήθηκε πέρυσι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, από τη 41άχρονη μουσικό, Τζενέντα Μπενάλι, στην Αριζόνα, την οποία είχαν προειδοποιήσει ότι πρόκειται για ένα ηλικιωμένο σκυλί με προβλήματα υγείας.

«Το προσωπικό του κυνοκομείου προσπάθησε να με προετοιμάσει για αυτό που θα έβλεπα. Είδα ένα πλάσμα που ήταν όντως ηλικιωμένο, χρειαζόταν μία δεύτερη ευκαιρία και άξιζε να το αγαπήσουν», δήλωσε η υπερήφανη ιδιοκτήτρια.

Οι κτηνίατροι τής εξήγησαν ότι λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, ο σκύλος ενδεχομένως να ζούσε μονάχα λίγες εβδομάδες.

«Ωστόσο, η αγάπη, η καλοσύνη και τα φιλιά της μαμάς τον βοήθησαν» να ξεπεράσει τα προβλήματα, ανέφερε η Τζενέντα Μπενάλι.