«Μάκη ζεις, σ’ αγαπούσαμε και θα σ’ αγαπάμε για πάντα», έγραφε το μήνυμα σε ένα από τα στεφάνια στην κηδεία του 14άχρονου μαθητή, ο οποίος αυτοκτόνησε στο δωμάτιό του την περασμένη Παρασκευή, και πραγματοποιήθηκε σήμερα (18/05) στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων.

Φορώντας λευκές μπλούζες και κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές είπαν το στερνό «αντίο» στον 14άχρονο, με τους γονείς να κουβαλούν τον αβάσταχτο πόνο ότι συνόδεψαν το παιδί τους στην τελευταία του κατοικία.

Τα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση

Η έρευνα υποδεικνύει ότι το παιδί απαγχονίστηκε, χρησιμοποιώντας ως θηλιά την κουλουριασμένη ζώνη του.

Ο θάνατος επήλθε μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, ενώ στο δωμάτιο δεν υπήρχε άλλο πρόσωπο. Επίσης, ο ανήλικος δεν άφησε πίσω του κάποιο σημείωμα.

Ο 14άχρονος είχε στα χέρια το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

Blackout Challenge ή bullying;

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ώστε να εξακριβώσουν αν είχε ανοιχτή την κάμερα του κινητού, την ώρα που έβαζε τέλος στη ζωή του.

«Πρέπει να αποσαφηνιστεί αν απλώς κατέγραφε τις τελευταίες του στιγμές ή μετέδιδε ζωντανά όσα έκανε μέσα στο δωμάτιό του μέσω απευθείας μετάδοσης σε κάποια πλατφόρμα, όπου κάποιοι μπορεί να παρακολουθούσαν», ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο πιθανώς να «ρίξουν» φως στην υπόθεση, αποκαλύπτοντας δυνητικά την απάντηση στο ερώτημα εάν ο νεαρός αποτελούσε μέλος κάποιας ομάδας, η οποία να τον ώθησε στη θανατηφόρα «πρόκληση» ή μήπως είχε αντιγράψει από κάποια ιστοσελίδα το μοιραίο κρέμασμα.

Παράλληλα, η μητέρα του 14άχρονου παρέδωσε σήμερα το λάπτοπ του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την ίδια ώρα που στην Ασφάλεια μεταβαίνουν για κατάθεση δύο συμμαθήτριές του, αλλά και το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης που μετέβη στο σημείο.

Αύριο, θα καταθέσουν μία καθηγήτρια με την οποία ο 14άχρονος διατηρούσε στενή σχέση και φέρεται να γνωρίζει πράγματα για εκείνον, η μητέρα του και ο προπονητής του.

Στόχος των αξιωματικών είναι να αποκομίσουν μία πλήρη εικόνα για το παιδί, τον εκφοβισμό που δεχόταν από συγκεκριμένη ομάδα συμμαθητών, αν δεχόταν απειλές μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών αλλά και εάν λάμβανε μέρος σε κάποιο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι.

Εκείνο που τους προβληματίζει, είναι το σκηνικό της αυτοκτονίας, διότι ο 14άχρονος ήταν ψηλός, έφθανε στα 1.80 μέτρα, ενώ το σημείο από το όποιο κρέμασε τη ζώνη από το κρεβάτι ήταν στα 1.60 μέτρα.