Κατάφεραν να κάνουν το hobby τους επάγγελμα και αυτό τους έδωσε πίσω δόξα και πλούτη.

Καλλιτέχνες που είδαν μέσα στη μουσική την ευκαιρία να ζουν όπως στα εφηβικά τους όνειρα, με ταξίδια σε όλο τον κόσμο, party, χορό και αμοιβές που ζαλίζουν.

Επιτυχία που χρωστάνε όχι μόνο στο ταλέντο τους σαν Dj και την τύχη, αλλά και σε ένα επιτελείο επαγγελματιών που δουλεύουν 24/7 για να τους τους προσφέρουν ένα αψεγάδιαστο πρόγραμμα και για να τους διατηρούν στην κορυφή της βιομηχανίας της διασκέδασης.

Ας δούμε τους 10 πιο πλούσιους από αυτούς.

Paul Oakenfold

Oakie, Oakie φώναζαν ρυθμικά οι θαμώνες των τεράστιων club που συνήθιζαν να φιλοξενούν τον Paul Oakenfold και τα θρυλικά του dj sets.

Κλείνοντας τα μάτια, πριν βάλει το επόμενο κομμάτι, θα μπορούσες να πιστέψεις ότι βρίσκεσαι στο γήπεδο ενός από τους μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Ευρώπης σε μία φιέστα για το πρωτάθλημα.

Και όμως, λίγες στιγμές αργότερα καταλαβαίνεις  πως ο άνθρωπος που έδωσε μορφή στον Progressive house ήχο, δικαιολογούσε όχι απλώς τη φήμη του σαν ένας από τους καλύτερους Dj της ιστορίας, αλλά και τις υπέρογκες αμοιβές του. Η περιουσία του για το 2022 ανέρχεται σε 65 εκατομμύρια δολάρια.

Andrew Taggart

Στις ΗΠΑ δεν έχει αντίπαλο, εκτός μόνο από το ζευγάρι του στα πλατό σαν ‘’Chainsmokkers’’.

Ο Andrew Taggart είναι ένας επίμονος και πολύ μεθοδικός άνθρωπος που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που λες γεννήθηκε για να κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα, να παίζει μουσική, ενώ άλλοι θα σχολιάσουν πως δεν περνάει ποτέ καλά, κυνηγώντας πάντα την τελειότητα.

Απαντάει με video από έξαλλα πλήθη και φωτογραφίες από αισθησιακές παρουσίες να χορεύουν έξαλλα με τις επιλογές του. Η Ευρώπη δεν του ‘’έκατσε’’ τόσο, οπότε η αξία του έχει μείνει στα 70 εκατομμύρια δολάρια.

Alex Paul

Ενώ έχει μαζί με τον Andrew Taggart το project Chainsmokers, ο Alex Paul έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ένα μεγαλύτερο ‘’κομπόδεμα’’ από τον φίλο και συνάδελφό του.

Ένα βραβείο Grammy, δύο βραβεία American Music, 7 βραβεία Billboard, 9 βραβεία iHeartMusic και 80 εκατομμύρια δολάρια στους λογαριασμό του δεν τα λες και φτωχή συγκομιδή.

Guy-Manuel De Homem-Christo

Από τους πιο πολυπράγμονες Γάλλους μουσικούς, ο Guy Manuel έχει στο βιογραφικό του τους τίτλους, μουσικός, παραγωγός, Dj, τραγουδιστής, σκηνοθέτης, επιχειρηματίας, στιχουργός και πολλά άλλα.

Μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής, συχνά πίσω από τη μάσκα των Daft Punk, μπορεί εύκολα να σταματήσει τα πάντα και απλά να κάθεται, μιας και η περιουσία του ανέρχεται στα 90 εκατομμύρια δολάρια.

Thomas Bangalter

Το άλλο μισό των Daft Punk και ιδιοκτήτης της διάσημης δισκογραφικής εταιρείας Roule, έχει χτίσει ένα βιογραφικό τεραστίων διαστάσεων με αμέτρητα live, κυκλοφορίες, βραβεία, ταινίες, party, σειρές ρούχων και έχει αφήσει στο λογαριασμό του 90 εκατομμύρια δολάρια επίσης.

Steve Aoki

Όταν ο πατέρας σου λέγεται Rocky Aoki και είναι ένας από τους πιο ευρηματικούς ανθρώπους που πέρασαν ποτέ από το χώρο της εστίασης στη Νέα Υόρκη, δύσκολα θα βγεις κάτι διαφορετικό.

Ο Steve κληρονόμησε μια αυτοκρατορία 116 εστιατορίων σε όλο τον κόσμο το 2008 και παράλληλα μπόρεσε να κάνει την τρέλα του επάγγελμα, το Djing.

Είναι γνωστός για τις ακραίες του εκδηλώσεις στις εμφανίσεις του, όπου το να πηδήξει από τα deck μέσα σε μία τεραστίων διαστάσεων τούρτα και να συνεχίσει να παίζει μουσική πασαλειμμένος, είναι μόνο η αρχή. Θα χρειάζονταν μήνες να μετρήσει τα 120 εκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του.

David Guetta

Από τους πιο αναγνωρίσιμους Γάλλους Dj και παραγωγούς, ο David Guetta έχει εδώ και 1 ½  δεκαετία κάνει κατάληψη στα ραδιόφωνα με τις επιτυχίες του.

Η άνεση με την οποία συνθέτει και αναγνωρίζει τη φωνή που πρέπει να συνδυάσει με κάθε νέο κομμάτι του, είναι μοναδική και αυτό του το αναγνωρίζουν πέρα από το κοινό, που τον λατρεύει, και οι ανταγωνιστές του.

Single το single, live το live, έφτιαξε κουμπαρά 150 εκατομμυρίων δολαρίων και συνεχίζει.

Dj Tiesto

Όταν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει γύρω σου, μπορείς να κάνεις μεγάλα πράγματα. Ο Ολλανδός Dj Tiesto έκανε το 1997 μια κίνηση ματ, ιδρύοντας την Black Hole recordings.

Εκεί κυκλοφόρησε δύο σειρές μουσικών συλλογών με τίτλο ‘’Magik’’ και ‘’In Search Of Sunrise’’ που έγιναν ανάρπαστα και κατάφεραν να χτίσουν την Ολλανδική Progressive House σκηνή.

Η σημερινή του περιουσία ανέρχεται στα 170 εκατομμύρια δολάρια.

Gianluca Vacchi

Είναι από τις περιπτώσεις που η μουσική δεν έφερε τα χρήματα, αλλά τα συμπλήρωσε.

Ο Gianluca Vacchi έκανε από νωρίς, δυνατά βήματα στο χώρο των επιχειρήσεων και ποτέ του δεν κοίταξε πίσω.

Φτασμένος στα 46 του, γοητεύτηκε από το επάγγελμα του Dj ειδικότερα στη συνθήκη που δεν είναι βιοποριστικό.

Διασκεδάζει τα εκλεκτά πλήθη, διασκεδάζει ο ίδιος και την ίδια στιγμή προσθέτει μερικές δεκάδες χιλιάδες στον λογαριασμό του που έχει φτάσει αυτή τη στιγμή τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Calvin Harris

Δεν είναι πολλοί οι Σκωτσέζοι που έχουν καταφέρει να κάνουν αίσθηση στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή, αλλά ένας σίγουρα φτάνει για όλους.

Ο Calvin Harris από τους κορυφαίους Dj του πλανήτη με αμέτρητες επιτυχίες και εμφανίσεις και αμέτρητα χρήματα στην άκρη για μια ώρα ανάγκης που λένε.

Για κάθε του εμφάνιση χρειάζονται περίπου 400,000 δολάρια, αν όχι περισσότερα, κάτι που δεν κάνει καμία εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς τα βραβεία που κοσμούν το σπίτι του.

Συνολικά, ο Harris διαθέτει 300 εκατομμύρια που του εξασφαλίζουν ένα ήσυχο μέλλον όταν αποφασίσει να αφήσει τα αυτιά του να ξεκουραστούν…

Διαβάστε ακόμη: