search

ART BUSINESS

Αφροδίτη Σεζένια: «Είναι η ψυχή μου μια θάλασσα»

Η γνωστή ζωγράφος μιλάει με αφορμή τη νέα της ατομική έκθεση με τίτλο «Οι Λουόμενοι» στην Gallery Art Prisma, η οποία θα έχει διάρκεια έως τις 18 Ιουνίου

230612214935_30 sezenia_1

Συνέντευξη στον Κώστα Κατόπη

Συνάντησα την ζωγράφο Αφροδίτη Σεζένια με αφορμή την ατομική της έκθεση με τίτλο «Οι Λουόμενοι» που «τρέχει» αυτή την περίοδο στη Gallery Art Prisma στον Πειραιά. Από την πρώτη στιγμή μου φανέρωσε την απέραντη αγάπη και το θαυμασμό της για το υγρό στοιχείο και συγκεκριμένα για τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου και του νησιού της Χίου, όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια.

«Ανέμελες στιγμές ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, αλλά και απόλυτης συγκέντρωσης και προσπάθειας. Όλες γύρω από το νερό ή μέσα σε αυτό. Στιγμές που προκαλούν χαρά», αναφέρει η ζωγράφος, θέλοντας να εκφράσει τα συναισθήματα που αποπνέουν τα έργα της.

 

 

-Αφροδίτη, εκθέτεις τη δουλειά σου με τίτλο «Οι Λουόμενοι» αυτή την περίοδο στη Gallery Art Prisma στον Πειραιά. Μίλησέ μας για το project.

-Γεννήθηκα στη Νέα Υόρκη, αλλά μεγαλώνοντας βρέθηκα στο νησί της Χίου, απ’ όπου κατάγομαι. Εκεί πέρασα όλη μου την παιδική ηλικία, ανάμεσα στο μπλε του ουρανού και στα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού. Η ψυχή και η ζωή μου είναι βουτηγμένη μέσα στη θάλασσα. Έζησα παιδική, εφηβική και νεανική ηλικία λουσμένη μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά της Χίου.

Αγαπώ τη θάλασσα, αγαπώ τα χρώματά της, καθώς και την ενέργεια που σου δίνει το υγρό στοιχείο, το οποίο σε ταξιδεύει, σε ελευθερώνει, σου ανοίγει νέους δρόμους δημιουργίας.

Η αγάπη μου για την θάλασσα με οδήγησε στην επιθυμία της αποτύπωσής της στον καμβά. Η χρωματική μου παλέτα θέλω να πλημμυρίζει με θάλασσα, μπλε, γαλάζιο, ultra Marin, πράσινα, γαλαζοπράσινα. Όλες οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου θέλω να πλημμυρίζουν τον καμβά μου.

Είναι η ψυχή μου μια θάλασσα, δεν πρόκειται για μια απλή αποτύπωση. Εδώ βλέπεις την ελευθερία, την δύναμη του υγρού στοιχείου που σε δυναμώνει, σε ταξιδεύει σε ωραίους κόσμους μαγικούς.

 

-Με τι υλικά έχεις δουλέψει;

-Το υλικό που έχω χρησιμοποιήσει είναι λάδια σε καμβά.

 

 

-Πισίνες με αθλητές αλλά και θάλασσες με ανέμελους κολυμβητές, καθώς και σκηνές με παιδιά. Τι θέλεις να επικοινωνήσεις στον θεατή;

-Ανέμελες στιγμές ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, αλλά και απόλυτης συγκέντρωσης και προσπάθειας. Όλες γύρω από το νερό ή μέσα σε αυτό. Στιγμές που προκαλούν χαρά. Γιατί η ζωή είναι μια συλλογή μικρών στιγμών. Οι δικές μου είναι αυτές, οι χαρούμενες που θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας.

 

-Έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν θεματολογικά ξανά με το υγρό στοιχείο;

-Ανέκαθεν με απασχολούσε το υγρό στοιχείο, αυτό και το ανθρώπινο σώμα. Σε αυτή την έκθεση συνυπάρχουν αρμονικά και τα δυο.

 

-Τι να περιμένουμε από σένα στο άμεσο μέλλον;

-Σίγουρα κάτι που θα έχει γίνει με πολλή αγάπη. Ήδη οι πρώτες πινελιές έχουν γίνει και έπεται συνέχεια.

 

 

INFO

Διάρκεια Έκθεσης: έως 18 Ιουνίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10.30-15.00 & 18.00-21.00, Τετάρτη – Σάββατο: 10.30-15.00, Δευτέρα: κλειστά
Gallery Art Prisma
Κουντουριώτου 187, Πειραιάς
Τηλ. 2104296790

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα