Ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών, έχοντας αμέτρητους τίτλους, διακρίσεις και επιτεύγματα. Ο θρυλικός αρχηγός του Ολυμπιακού, που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ αποθεώνεται σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο για την τεράστια προσφορά του στο άθλημα.

Μάλιστα στη Λιθουανία έγινε μεγάλο αφιέρωμα για τον «Kill Bill» και την επιρροή του στους σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς. Συγκεκριμένα, ιστοσελίδα basketnews.com έκανε ειδική μνεία στην καριέρα του Σπανούλη με ένα εντυπωσιακό δεκάλεπτο βίντεο, όπου τόσο ο Greek Freak αλλά και ο Σλοβένος παιχταράς των Μάβερικς μιλούν με κολακευτικά λόγια.

Ακόμα στο βίντεο της λιθουανικής ιστοσελίδας γίνεται εκτενής αναφορά και στην καριέρα του. Από το ξεκίνημά του στο Μαρούσι, την επιλογή του Παναθηναϊκού, το πέρασμά του από τους Ρόκετς και την μεταγραφή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό όπου έγραψε ιστορία, μαζί φυσικά με τις προσωπικές και ομαδικές επιτυχίες του, όπως και με την Εθνική ομάδα, όπου έχει κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ, αλλά και τη δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006.