Έκρηξη σημειώθηκε σε σιιτικό τζαμί κατά τη διάρκεια της προσευχής σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στην αφγανική πόλη Κανταχάρ στερώντας τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται μέχρι τώρα σε 32.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο τζαμί «Iman Bargah» και ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Τοπικός γιατρός ανέφερε στο BBC ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Mirwais.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, ωστόσο υπάρχει η υποψία ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Ο ανταποκριτής του BBC στο Αφγανιστάν, Σεκουντέρ Κερμάνι εκτιμά ότι το ISIS-K αναμένεται να αναλάβει την ευθύνη για τη φερόμενη βομβιστική επίθεση. Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Κανταχάρ στις 13 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της ταχείας προέλασής τους προς την πρωτεύουσα Καμπούλ.

Την περασμένη Παρασκευή, μια επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στη βόρεια πόλη Κουντούζ σκότωσε τουλάχιστον 50 ανθρώπους. Το ISIS-K ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση η οποία ήταν η πιο θανατηφόρα από τα τέλη Αυγούστου όταν και αποχώρησαν όλες οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις από τη χώρα.