Στο χάος βυθίζεται το Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων. Ο τραγικός απολογισμός από το μακελειό του Σαββάτου στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ είναι 68 νεκροί και περισσότεροι από 150 τραυματίες. Τρεις μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε σχολείο θηλέων που βρισκόταν σε σιιτική μουσουλμανική συνοικία Νταστ-ε-Μπαρσί των Χαζάρων. Σημειώνεται πως ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων είναι μικρά κορίτσια, ηλικίας από 11 έως 15 ετών. Η συγκεκριμένη σιιτική μειονότητα του Αφγανιστάν έχει στοχοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από ένοπλα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που είναι σουνίτες.

Αρχικά, ένα αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά το Σάββατο εξερράγη μπροστά στο σχολείο Σάγεντ Αλ-Σουχάντα και μέσα στον πανικό που επικράτησε εξερράγησαν ακόμα δύο βόμβες. Οι εικόνες από το σχολείο σοκάρουν καθώς μέσα, όταν έγινε έκρηξη υπήρχαν μαθήτριες.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες των πρώτων θυμάτων, ενώ η οργή είναι έκδηλη στις τάξεις της σιιτικής μειονότητας με τους πολίτες να στρέφονται κατά της κυβέρνησης. Μάλιστα φαίνεται πως ετοιμάζουν και δημιουργία ένοπλου σώματος για να φρουρεί σχολεία, τζαμιά και δημόσια κτίρια. Ακόμα δεν έχει αναλάβει κάποιος την ευθύνη για τις εκρήξεις κοντά στο σχολείο, ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί τους Ταλιμπάν, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή.

 

https://youtu.be/zscLQRv67SQ

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.