Φινάλε για γερά νεύρα στο αθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Ο Λιβάι Γκαρσία με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις διατήρησε σε τροχιά Ευρώπης την ΑΕΚ και… έσβησε τα όνειρα του Παναθηναϊκού! Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι κρατούσε το προβάδισμα που απέκτησε με τον Ιωαννίδη στο 36΄μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Λιβάι Γκαρσία όμως είπε την «τελευταία λέξη» και έδωσε το δικαίωμα στην Ένωση να διατηρήσει το +5 από τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά το ντέρμπι με το 4-2-3-1 και από αριστερά έφτιαξε δύο φάσεις νωρίς, αλλά Ολιβέιρα και Αλμπάνης δεν απείλησαν όπως θα έπρεπε. Ο ΠΑΟ απάντησε με κεφαλιά του Καρλίτος που απέκρουσε ο Τσιντώτας στο 8’, ενώ στο 15’ ο Μάνταλος είχε πολύ καλή εκτέλεση φάουλ που έφυγε κόρνερ.

.Στο 35’ η Ενωση άλλαξε φορ με τον Ολιβέιρα να βγαίνει με αναγκαστικά και να τον αντικαθιστά ο Ανσαριφάρντ. Στο 35’ ο ΠΑΟ πήρε το προβάδισμα. Από λάθος πάσα του Ανσαριφάρντ, ο Καρλίτος βγήκε δεξιά, έκανε την σέντρα, η μπάλα κόντραρε και με κεφαλιά σχεδόν μόνος του ο Ιωαννίδης από κοντά άνοιξε το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από Χιμένεθ-Μπόλονι. Στο 48’ η ΑΕΚ απείλησε με το καλό σουτ του Βασιλαντωνόπουλος, όμως ο Διούδης στάθηκε τυχερός και μπλόκαρε. Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος. Πίεσε, απειλούσε με σουτ κυρίως από τον Γαλανόπουλο, έκανε ευκαιρίες και προσπάθησε να βρει γκολ νωρίς. Στο 65’ ο Χίγκλερ έδωσε πέναλτι στην φάση του Σάντσες με τον Ανσαριφάρντ, αλλά πήρε πίσω την απόφαση του με το VAR δίνοντας φάουλ καθώς ήταν εκτός περιοχής.

Στο 82’ ο Ανσαριφάρντ και στο 84’ ο Γκαρσία έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση με τις τελικές της ΑΕΚ να φτάνουν σε διψήφιο αριθμό. Τελικά την λύση για την Ενωση έδωσε στο 92’ ο Λιβάι Γκαρσία. Σέντρα του Μαχαίρα από τα δεξιά με τον Λιβάι Γκαρσία να τρυπάει την άμυνα του Παναθηναϊκού και να σκοράρει ισοφαρίζοντας το σκορ για την ΑΕΚ. Ένα γκολ… χρυσάφι για την Ενωση που κράτησε τη διαφορά στο +5.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι (70’ Κρίστισιτς), Γαλανόπουλος (79’ Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (79’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (35’ Ανσαριφάρντ)

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι, 4-3-3): Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Νιας, Σανκαρέ (69’ Αγιούμπ), Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης (90’ Ενγκμπαγκοτό), Βιγιαφάνες, Καρλίτος (70’ Μακέντα)

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.