Η συνεργασία της ΑΕΚ με τον Μάρκο Λιβάγια λύθηκε και τυπικά, άμεσα και όχι το καλοκαίρι όπως αναμενόταν. Αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος του Κροάτη μεσοεπιθετικού που ζήτησε να μείνει ελεύθερος για να πάει στην πατρίδα του και να βρίσκεται στο πλευρό της γυναίκα του, που είναι έγκυος.

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ έκανε δεκτό το αίτημα του 27χρονου άσου, ο οποίος αποχωρεί από την «Ένωση» μετά από τριάμισι σεζόν. Μάλιστα η διαδικασία λύσης συμβολαίου έχει ήδη ολοκληρωθεί, καθώς η συμφωνία για το διαζύγιο έχει επιτευχθεί από την περασμένη Δευτέρα.

Η εξέλιξη αυτή θα ευνοήσει την ΑΕΚ οικονομικά, καθώς θα γλιτώσει περίπου 500.000 ευρώ από το συμβόλαιο του Λιβάγια. Ούτως ή άλλως ο Κροάτης μετά την οριστική διαφωνία στις επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου του είχε τεθεί εκτός ομάδας και δεν καλείτο καν στις αποστολές.

Λίγες ώρες μετά το διαζύγιο με την ΑΕΚ ο Μάρκο Λιβάγια ανακοινώθηκε από τη Χάιντουκ Σπλιτ στην οποία υπέγραψε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι.

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω σπίτι μου μετά από τόσο καιρό. Ανυπομονώ για νέες ευκαιρίες και προκλήσεις. Χαίρομαι που θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους με την αγαπημένη μου ομάδα και ελπίζω σε καλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε ο Λιβάγια.

Η Χάιντουκ Σπλιτ ήταν η πρώτη ομάδα της επαγγελματικής καριέρας του Λιβάγια, με τον Κροάτη φορ να γίνεται πλέον συμπαίκτης του Δημήτρη Διαμαντάκου! Η Χάιντουκ αυτή τη στιγμή είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.