Ο Όλεγκ Νταντσένκο αποτελεί τον πρώτο στόχο της ΑΕΚ για να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνάς της. Ο Παναγιώτης Κονέ είχε εστιάσει στο συγκεκριμένο μέτωπο και τις τελευταίες ημέρες είχε εντείνει τις επαφές του, καταλήγοντας στον εκλεκτό. Σύμφωνα με  πληροφορίες η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 26χρονου Ουκρανού δεξιού μπακ Όλεγκ Νταντσένκο, ο οποίος ανήκει στη Ρούμπιν Καζάν και αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Ούφα, την ομάδα από την οποία η Ένωση είχε πάρει τον Ιονούτς Νεντελτσιάρου.

Ο Νταντσένκο με ύψος 1,78μ. αποτελεί έναν δεξιό μπακ ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε όλη την πλευρά. Η Ένωση αναζητούσε άλλωστε έναν παίκτη στη θέση αυτή με επιθετικά χαρακτηριστικά και ο Νταντσένκο είναι τέτοιος, μετρώντας μάλιστα τη φετινή σεζόν πέντε ασίστ σε 16 συμμετοχές με την Ούφα. Η ΑΕΚ βρίσκεται μια ανάσα από την ολοκλήρωση του deal για την αγορά του 26χρονου Ουκρανού μπακ από την Ρούμπιν Καζάν, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2023.

Το 2019 η Ρούμπιν Καζάν ξόδεψε 1 εκατομμύριο ευρώ αποκτώντας τον με κανονική μεταγραφή από τη Σαχτάρ, με τον παίκτη να υπογράφει για τέσσερα χρόνια. Την περσινή σεζόν στην Ρούμπιν αποτελούσε τη βασική επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο προς το τέλος της σεζόν έχασε τη θέση του από την ενδεκάδα και το καλοκαίρι που μας πέρασε μετακινήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ούφα.