Εποχή Τσούμπερ φαίνεται ότι ανατέλλει στην ΑΕΚ. Ο διεθνής Ελβετός πρόσφερε ομορφιά στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων», δείχνοντας μάλιστα και εκτελεστικές ικανότητες.

Η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με 3-0 επί του Ιωνικού ωστόσο είχε αρκετές «ανορθογραφίες» στο παιχνίδι της και κυρίως μεσοαμυντικά, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι.

Ο Μιλόγεβιτς με τις αλλαγές που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως με τη χρησιμοποίηση του Τσούμπερ, διόρθωσε κάπως την κατάσταση.Ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά αν στο 33’ ο Ιωνικός δεν έμενε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρομαό.

Ευκαιρίες ο Ιωνικός, γκολ η ΑΕΚ

To ματς ξεκίνησε με τον Ιωνικό να χάνει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, στο πρώτο μόλις λεπτό! Ο Τουράμ βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, πλάσαρε με το εξωτερικό όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η ΑΕΚ γλίτωσε την ψυχρολουσία και στο 7’ κατάφερε να πάρει εκείνη το προβάδισμα! Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου ο Λε Ταλέκ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0!

Ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε μετά από δύο λεπτά και πάλι με τον Τουράμ. Το ματς γενικώς είχε ρυθμό και ένταση από την αρχή. Στο 17’ η ομάδα της Νίκαιας έκανε την Τρίτη της τελική, ξανά με τον σέντερ φορ της. Μετά από «κομπίνα» σε εκτέλεση φάουλ ο Τουράμ βρέθηκε ανενόχλητος, όμως η κεφαλιά του έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 33’ οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν. Ο Ρομαό έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Άμραμπατ και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Ιωνικό να μένει έτσι με παίκτη λιγότερο! Από αυτή τη φάση και μετά η ΑΕΚ έφερε το ματς στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρνει να απειλήσει ουσιαστικά. Η πιο καλή στιγμή για τον Δικέφαλο ήταν ένα δυνατό σουτ του Άμραμπατ που εξουδετέρωσε ο Χουτεσιώτης, στο 41’.

Η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένο τον Μιλόγεβιτς. Έτσι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σέρβος προπονητής έκανε δύο αλλαγές, με τους Σιμάνσκι και Τσούμπερ να αντικαθιστούν τους Τάνκοβιτς και Γαλανόπουλο. Στο 48’ μάλιστα ο Ελβετός διεθνής έκανε και την πρώτη του τελική, με ένα σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ιωνικού.

Στο 61΄οι Κιτρινόμαυροι θα κερδίσουν πέναλτι, όταν μετά από πάσα του Τσούμπερ η μπάλα θα φτάσει στον Αραούχο και ο Μύγας θα τον ανατρέψει! Ο Άμραμπατ θα αναλάβει την εκτέλεση και θα κάνει το 2-0. Ενώ δύο λεπτά μετά λίγο έλειψε να βρουν και τρίτο γκολ, μετά από το γύρισμα του Μισελέν που δεν κατάφερε να τελειώσει ο Τσούμπερ. Ότι συνέβη και στο 66’, σε φάση που πάλι ήρθε από τα πόδια του Τσούμπερ, με εκτελεστή αυτή τη φορά τον Αραούχο.

Στο 66’ ο Ελβετός διεθνής θα βρει δίχτυα όμως και θα κάνει το 3-0! Μετά από πάσα του Μάνταλου ο Τσούμπερ θα πιάσει ένα «ξερό» σουτ μέσα από την περιοχή, με την ΑΕΚ να «κλειδώνει» ουσιαστικά τη νίκη και να αποβάλει οριστικά το άγχος.

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46’ Σιμάνσκι), Αμραμπατ (68’ Γκαρσία), Μάνταλος (68’ Γέβτιτς), Τάνκοβιτς (46’ Τσούμπερ), Αραούχο (76’ Ανσαριφάρντ)

Ιωνικός (Δ. Σπανός, 4-2-3-1): Χουτεσιώτης, Μύγας (90+3 Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεράνιος, Γκοτσούλιας, Ρομαό, Λένις (68’ Ντάλσιο), Αοσμαν (67’ Κιάκος), Καμπράλ (80’ Ματσούκας), Τουράμ (80’ Μάναλης)