Την αντίδραση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσαν πλάνα από το νέο τραγούδι του Στέλιου Ρόκκου με τίτλο «Πιο πολύ», στα οποία ο γνωστός τραγουδιστής εμφανίζεται να οδηγεί μοτοσικλέτα χωρίς να φορά κράνος, έχοντας συνεπιβάτιδα τη σύζυγό του, Λελέ Γκόφα.

Ο υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκαθάρισε ότι σέβεται την καλλιτεχνική ελευθερία του δημιουργού, ωστόσο χαρακτήρισε προβληματική την εικόνα που μεταδίδεται μέσα από το βίντεο.

«Απαράδεκτη εικόνα»

«Σέβομαι τον κ. Στέλιο Ρόκκο ως καλλιτέχνη και γενικά την καλλιτεχνική ελευθερία, αλλά η εικόνα σε ένα video clip του να οδηγεί κάποιος μία μηχανή χωρίς κράνος είναι απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε, τέτοιες εικόνες αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς επηρεάζουν κυρίως τους νέους ανθρώπους.

«Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει, ειδικά στους νέους, ένας έντονος μιμητισμός και όσοι νομίζουν ότι είναι μαγκιά ή κάποιου είδους στυλ το να μην βάζουν κράνος, ας πάνε μία βόλτα από το ΚΑΤ να δουν τι συμβαίνει ακριβώς», σημείωσε.

Κάλεσμα για εκστρατεία υπέρ της χρήσης κράνους

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η κοινωνία θα πρέπει να σταματήσει να προβάλλει εικόνες που ενδέχεται να ενθαρρύνουν επικίνδυνες συμπεριφορές στον δρόμο.

«Πρέπει να σταματήσουμε να αναπαράγουμε τέτοιες εικόνες και να ενωθούμε σε μια εκστρατεία για να βάζουν οι άνθρωποι κράνος και όχι το αντίθετο», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η απώλεια ανθρώπινων ζωών από τροχαία δυστυχήματα παραμένει καθημερινό φαινόμενο.

Η έκκληση προς τον Στέλιο Ρόκκο

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε, μάλιστα, προσωπικό κάλεσμα προς τον γνωστό καλλιτέχνη, ζητώντας του να συμβάλει στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

«Χάνουμε κάθε μέρα ζωές από αυτή την κακιά μας συνήθεια. Καλώ τον κ. Ρόκκο, με σεβασμό, να βοηθήσει και αυτός σε αυτή την κατεύθυνση και όχι στην αντίθετή της», έγραψε στην ανάρτησή του.

Η παρέμβαση του υπουργού έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια, με στόχο τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και την ενίσχυση της χρήσης προστατευτικού εξοπλισμού από τους οδηγούς δικύκλων.

Διαβάστε ακόμη: