Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Η ΑΔΕΔΥ στις 8 Μαρτίου είχε στάση εργασίας, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ωστόσο, σήμερα αποφασίστηκε η μετατροπή της στάσης εργασίας σε απεργία «για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών».

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση την Τετάρτη στις 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

24ωρη παμπειραϊκή απεργία σε όλα τα πλοία

24ωρη απεργία ανακοίνωσε Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για την Τετάρτη.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ τονίζει: «Η χώρα μας και η εργατική της τάξη θρηνεί το χαμό 57 ανθρώπων που έγιναν θυσία στο βωμό μιας διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής η οποία απαξίωσε τα δημόσια ΜΜΜ και είτε τα παρέδωσε σε επιχειρηματικούς ομίλους είτε στο όνομα της μείωσης του κόστους εξαπέλυσε ένα πογκρόμ διώξεων εναντίον των εργαζομένων αφήνοντας τεράστια κενά στην ασφαλή τους επάνδρωση, κατακρεούργησαν τις οργανικές θέσεις μετατρέποντας τα σε ανασφαλή και επικίνδυνα μέσα συγκοινωνίας για τον λαό μας!».

«Η ΠΕΝΕΝ στήριξε και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο και σε όλα τα ΜΜΜ και θεωρεί ότι οι διεκδικήσεις τους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος και των δικών μας αιτημάτων για ασφαλείς συγκοινωνίες στη θάλασσα!», υπογραμμίζει η ΠΕΝΕΝ.

 

Διαβάστε περισσότερα