Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία για την Ευρώπη σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αποτέλεσαν το επόμενο κεντρικό θέμα της σημερινής ημέρας του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη να επισημαίνει πως η Ευρώπη δε θα πρέπει να διστάσει στις μετέπειτα ενέργειές της και τον κ. Πίτερ Αλτμάιερ, τέως Υπουργό Οικονομικών και Ενέργειας της Γερμανίας να στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης προς τον λαό της Ουκρανίας.

«Η αντίδραση της Ευρώπης από την εισβολή και μετά με κάνει περήφανο που είμαι Ευρωπαίος. Ο Πούτιν πίστευε ότι δεν θα αντιμετωπίσει τίποτα.

Ενδεχόμενες business με τη Ρωσία, αν συνεχίσουμε να βλέπουμε εικόνες όπως στην Μπούτσα και στον σιδηροδρομικό σταθμό σήμερα στην Ουκρανία, πολύ φοβάμαι ότι θα είναι αδύνατες.

Ζούμε ένα πολύ μεγάλο ιστορικό γεγονός», επεσήμανε ο Έλληνας Υπουργός και προσέθεσε ότι:

«Το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να είναι μια ομοσπονδία, με κοινή πολιτική Άμυνα. Στα μάτια του προέδρου Πούτιν είμαστε οι “καλοζωισμένοι” Δυτικοί».

Ο κ. Αλτμάιερ υπογράμμισε αναφορικά με τις κινήσεις του Ρώσου προέδρου ότι: «δεν πίστευε πραγματικά πως η αντίδραση της Ουκρανίας θα ήταν τόσο μαζική.

Είναι κάτι που δεν έλαβε σοβαρά υπόψη. Τώρα τα προβλήματα είναι τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά.

Πρέπει να βγούμε από τον πόλεμο, πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη στους Ουκρανούς», σημείωσε ολοκληρώνοντας.