Τις τελευταίες ημέρες στα social media οι περισσότεροι «μιλούν» για το «About You» ενώ οι υπόλοιποι αναρωτιούνται τι είναι αυτό το «About You».

Το About You, που χθες έκανε το «ντεμπούτο» της στην Ελλάδα, αποτελεί το πιο inspiring και προσωποποιημένο fashion online shop στην Ευρώπη. Το 2018, η γερμανική εταιρεία έγινε η πρώτη εταιρεία – μονόκερος με αποτίμηση που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, του Αμβούργου.

Τι είναι το «About You»

Η γερμανική startup, όπως αυτοαποκαλείται, ξεκίνησε το 2014 ως θυγατρική του ομίλου «Otto» και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να επεκταθεί σε 23 ευρωπαϊκές αγορές (Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Πολωνία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία, Σλοβενία, Εσθονία, Λιθουανία, Κροατία, Δανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Σουηδία, Φινλαδνία και άλλες) με πιο πρόσφατη αυτή της γειτονικής Ιταλίας.

Αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά πολυκαταστήματα της Ευρώπης, η «About You» απασχολεί σήμερα περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους από 65 διαφορετικές εθνικότητες και για το τρέχον έτος ο κύκλος εργασιών της αναμένεται να φτάσει τα 1,17 δισ. Ευρώ.

Στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, το οποίο επισκέπτονται μηνιαίως πάνω από 30 εκατ. μοναδικοί χρήστες, φιγουράρουν περισσότερα από 400.000 διαφορετικά είδη από περίπου 2.000 brands, μεταξύ των οποίων και Adidas, Nike, Mango, Polo Ralph Lauren, Levi’s, Calvin Klein, GAP, Esprit, Lacoste, Gant, Guess κ.α.

About You: Ποιο είναι το online κατάστημα που κάνει «ντόρο» στα social media

Η About You ελέγχεται από τον γερμανικό όμιλο Otto και τον δανέζικο Besteller.

Λίγους μήνες πριν προχώρησε σε δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, αντλώντας 842 εκατ. ευρώ ενώ από τέλη του μήνα αναμένεται να συμπεριληφθεί στον δείκτη SDAX.

Οι ήδη ανοδικοί ρυθμοί της εκτινάχθηκαν όπως ήταν φυσικό εν μέσω πανδημίας του Covid-19, με το 2020 να παρουσιάζει κύκλο εργασιών 1,1 δισ. ευρώ έναντι 743 εκατ. ευρώ το 2019. Για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2020-21 η εταιρεία κατέγραψε αύξηση πωλήσεων της τάξης του στα 422,1 εκατ. ευρώ έναντι 255,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Η «About You» στην Ελλάδα

Στην περίπτωση της χώρας μας, η About You η οποία «ενεργοποίησε» το ηλεκτρονικό της κατάστημα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, αν και προχώρησε σε αποκλειστικό Pre Launch μόνο για τους συνδρομητές του Newsletter από τις 27 Σεπτεμβρίου, διατηρεί κέντρο διαλογής στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και έχει στελεχώσει ήδη κέντρο εξυπηρέτησης από Έλληνες υπαλλήλους ενώ έχει συνάψει συνεργασία και με την Γενική Ταχυδρομική για την παράδοση των παραγγελιών.