Επιφυλακτικός ως προς τη μερική χαλάρωση των μέτρων εμφανίστηκε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθανάσιος Σκουτέλης κάνοντας λόγο για κίνηση υψηλού ρίσκου.

«Τα μέτρα δεν έχουν έως τώρα πετύχει, όχι γιατί ήταν άσχημα και κακά προγραμματισμένα αλλά γιατί δεν εφαρμόστηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας παράλληλα την κόπωση που υπάρχει στον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά τόνισε ο κ. Σκουτέλης «όταν η φωτιά έχει φτάσει στα πεύκα της αυλής σου και μέσα στο σπίτι έχει μερικά άτομα και τους έχει πιάσει υστερική κρίση και θέλουν να βγουν έξω ξέροντας ότι θα καούν δεν θα τους αφήσεις».

«Ήμουν από τους πρώτους που έλεγα για την εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, με σόμπες ή χωρίς σόμπες, για τη συντεταγμένη παρουσία του κόσμου έξω αντί να τρέχουν αν τους κυνηγάνε οι αστυνομικοί στα παγκάκια και τις πλατείες. Αν γίνει αυτή τη στιγμή μια πολύ μικρή και ελάχιστη “στραβή”, το σύστημα δεν ξέρω αν έχει δυνατότητες να αντέξει», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλειονότητα έχει πειθαρχήσει. «Αυτοί που κάνουν το πρόβλημα είναι αυτοί που κάνουν συγκεντρώσεις και κορωνοπάρτυ, κυνήγι κλέφτες και αστυνόμοι. Αν συνεχίσουν αυτή την τακτική μιλάμε για μια σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι», κατέληξε, προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να φτιάξεις μονάδες εντατικής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.