Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε ότι οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν εντός της εβδομάδας, αφού αξιολογηθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, προαναγγέλλοντας πως θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, επίσης μέσα στην εβδομάδα.

Η κ. Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ζήτησε «να μην προτρέχουμε». Ως προς τη χαλάρωση των περιορισμών στις εκκλησίες, επανέλαβε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι επιβαρυμένο το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη την Eπικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και Δυτική Ελλάδα. «Διαπιστώνεται, ωστόσο, μια τάση σταδιακής, αλλά αργής αποκλιμάκωσης, που απεικονίζεται τόσο  στο δείκτη θετικότητας όσο και στον  δείκτη αναπαραγωγής του ιού» τόνισε ενώ έκανε λόγο για εύθραυστη ισορροπία.

Αναφερόμενη στα κορωνοπάρτι, έκανε λόγο για κρίσιμο σταυροδρόμι ενόψει Πάσχα και καλοκαιριού, ενώ τόνισε ότι υπάρχει εύλογη κόπωση. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή.

«Μια παρέμβαση της αστυνομίας ίσως οδηγούσε σε επεισόδια»

Ερωτηθείσα για τη στάση της αστυνομίας, είπε ότι δεν μπορεί να υποκασταστήσει την κοινωνική συνείδηση, ενώ τόνισε ότι μια παρέμβαση της αστυνομίας σε κάποια από τις πλατείες που παρατηρήθηκε συγχρωτισμός, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επεισόδια και ακόμη μεγαλύτερη διασπορά.

Η κ. Πελώνη απηύθυνε έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα. «Η μεγάλη εικόνα είναι πως η πλειονότητα τηρεί τα μέτρα και κάνει υπομονή» σημείωσε, ενώ τόνισε πως θα γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες όπως στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να αποτραπούν συγκεντρώσεις. Η κ. Πελώνη επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση είναι διακριτική η παρουσία της αστυνομίας.

Για τις εισηγήσεις των ειδικών

Όσον αφορά δημοσιεύματα για τα πρακτικά της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, επανέλαβε ότι η επιτροπή αξιολογεί και εισηγείται στην κυβέρνηση, η οποία ακολουθεί τους ειδικούς.

Για τον τουρισμό

Ερωτηθείσα για τον τουρισμό, είπε πως οι επισκέπτες που βρίσκονται ήδη στη χώρα, υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς με τους Έλληνες πολίτες. Η κ. Πελώνη έκανε λόγο για πιλοτικό άνοιγμα με απευθείας μετακινήσεις των τουριστών στον προορισμό.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.