Από σήμερα, η  χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Ισραήλ ήταν μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που επέβαλαν, από την άνοιξη του 2020, την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν τις τελευταίες εβδομάδες χάρη στην εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 142 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 836.882. Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων δεκαέξι ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.331 νεκρούς μέχρι εδώ.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στα 2.587.

Ο δείκτης αναπαραγωγής (R0) του ιού μειώθηκε από το 0,72 στο 0,69.

Το Ισραήλ και η Pfizer «απέδειξαν ότι η πανδημία της Covid-19 μπορεί να νικηθεί από μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού», δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του με την ευκαιρία της επετείου των 73 ετών από την ανεξαρτησία του Ισραήλ.

Χάρη στη μείωση των μολύνσεων, άνοιξαν και πάλι από τις αρχές Μαρτίου τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι παραλίες.

Η ισραηλινή κυβέρνηση παρουσίασε, επίσης, το σχέδιό της για την υποδοχή των εμβολιασμένων ξένων τουριστών από τις 23 Μαΐου, έναν χρόνο και πλέον αφού έκλεισε τα σύνορα της χώρας για τα ταξίδια αναψυχής.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.