Για ύφεση στις τιμές των λυμάτων που επιθυμούμε να γίνουν τάση της τάξης του 33% σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές του Μαρτίου έκανε λόγο ο κ. Νίκος Θωμαΐδης καθηγητής αναλυτικής χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα (105,8 & 96,1) και σημειώνοντας πως η αποκλιμάκωση των υψηλών τιμών στο ιικό φορτίο αναμένεται περί τα τέλη Μαΐου. Ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε ότι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων που έχει γίνει τις τελευταίες 10 μέρες φαίνεται πως δεν έχει επηρεάσει τα λύματα. Παράλληλα, οι αντίστοιχες τάσεις με το άνοιγμα των σχολείων θα καταγραφούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο ίδιος μιλώντας στον Σκαι  σημείωσε πως στα λύματα υπάρχουν και ευρήματα σημαντικής αύξησης στην χρήση αγχολυτικών και καταθλιπτικών καθώς και κοκαΐνης.

«Αυτό έχει καταγραφεί πανευρωπαϊκά, τόνισε.  Εμείς όμως από τον Μάρτιο του 2020 είδαμε αυτή την αύξηση. Αυτό είναι το καλό με την ανάλυση των λυμάτων, ότι σε πραγματικό χρόνο μπορεί να αποτυπώσει ό,τι γίνεται στην κοινότητα. Τότε είχαμε συσχετίσει αυτή την αύξηση, λόγω απομόνωσης, lockdown και περιοριστικών μέτρων».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.