Επιμένει και πολύ καλά κάνει  ο ΥΠΕΝ κ.Κ. Σκρέκας στην γρήγορη υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου μέσω και του Ταμείου Ανάκαμψης και το επανέλαβε από το βήμα της Βουλής .

Το σχέδιο σε πρώτη φάση έχει προϋπολογισμό 100 εκατομμύρια, σε δεύτερη φάση 250 εκατομμύρια αλλά θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ώστε να καλύψει όλο το έδαφος της χώρας όπου είναι απαραίτητο να υπογειοποιηθεί το δίκτυο.

Συνολικός προϋπολογισμός Επικράτειας δεν υπάρχει βέβαια αλλά τα «μεγάλα κεφάλια» των ενεργειακών έργων ομιλούν για 1,2 δις σε βάθος 6ετίας. 

Παρεμβαίνουν όμως εδώ και οι γνωστοί …νταλαβεριτζήδες των ενεργειακών έργων και εκτιμούν όμως και κάτι άλλο, που για το ίδιο το έργο καθίσταται μάλλον δυστοπικό: «Οποιος πάρει τον πρώτο διαγωνισμό που είναι 60 συν 40, θα πάρει και τους υπόλοιπους άρα πρέπει να δοθεί  μάχη εμπροσθοφυλακής. Τώρα θα γίνει η μεγάλη σύγκρουση και όχι σε ένα ή δύο χρόνια!».

Ηδη λοιπόν οι, ανά την Επικράτεια γνωστοί και μη εξαιρετέοι νταλαβεριτζήδες –μεσάζοντες-αεριτζήδες  έχουν ξαμοληθεί και …ντιλάρουν αβέρτα με το αζημίωτο φυσικά.

Επικαλούνται μάλιστα και κορυφαίους κυβερνητικούς τους οποίους μάλλον δεν έχουν συναντήσει ποτέ στη ζωή τους!

Θυμίζουμε ότι τον  Ιούνιο λογικά θα ξεκινήσουν τα έργα στις περιοχές προτεραιότητας όπως το Τατόι και το Πάρκο Τρίτση, στο οποίο βρίσκονται γραμμές Μέσης και Χαμηλής Τάσης περίπου 3,5 χιλιομέτρων.

Περιμένουν όμως τη σειρά τους πάνω από 180.000 χιλιόμετρα εναέριων καλωδίων να υπογειοποιηθούν. Εκεί ποντάρουν οι νταλαβεριτζήδες.

Ας προσέξουν πάντως  οι ενδιαφερόμενοι και ας αποφεύγουν τις περιττές προκαταβολές: το σύστημα θυμίζει Χρηματιστήριο Αθηνών σε μέρες 2001 που όλοι «αγόραζαν αέρα» όπως λέγαμε τότε και τελικά έμειναν με τον …αέρα στο χέρι!

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.