Κατά την διάρκεια της πανδημίας, ο χρόνος που αφιερώνουν οι καταναλωτές στις οθόνες τους μέσω κινητών συσκευών, έχει αυξηθεί αρκετά. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της εταιρείας Annie, οι καταναλωτές παγκοσμίως ξοδεύουν τώρα κατά μέσο όρο 4,2 ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας εφαρμογές στα smartphone τους, αύξηση 30% από μόλις δύο χρόνια πριν.
Το πρώτο τρίμηνο του 2021, για πρώτη φορά, ο ημερήσιος χρόνος που αφιερώθηκε σε εφαρμογές ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες στις ΗΠΑ, την Τουρκία, το Μεξικό και την Ινδία. Από αυτές, η Ινδία σημείωσε το μεγαλύτερο άλμα, καθώς οι καταναλωτές πέρασαν 80% περισσότερο χρόνο σε εφαρμογές στα smartphone τους το πρώτο τρίμηνο του 2010 έναντι του πρώτου τριμήνου του 2019.
Οι καταναλωτές
Η Nielsen ανέφερε πέρυσι ότι οι καταναλωτές ξόδεψαν περίπου 4,5 ώρες παρακολουθώντας τηλεόραση σε ζωντανή και μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, αλλά επίσης άλλες περίπου 4 ώρες χρησιμοποιώντας εφαρμογές στα smartphones. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι οι αναλύσεις των Nielsen και Annie δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα, επειδή η εφαρμογή Annie μέτρησε μόνο τον χρόνο που αφιερώθηκε σε συσκευές Android, και πολλοί Αμερικανοί χρησιμοποιούν iPhone. Φαίνεται πως οι εφαρμογές για κινητά είναι πιο δημοφιλείς μέσα ψυχαγωγίας σε σχέση με τα χόμπι των Αμερικανών να παρακολουθούν τηλεόραση. Επίσης, η Βραζιλία, η Νότια Κορέα και η Ινδονησία είδαν τον μέσο ημερήσιο χρόνο που αφιερώνεται σε εφαρμογές να υπερβαίνει τις 5 ώρες το τελευταίο τρίμηνο. Φαίνεται πως οι κορυφαίες εφαρμογές τις οποίες χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό οι καταναλωτές, είναι το Tik Tok, το YouTube και το Facebook.
Το Clubhouse
Το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι δυτικές αγορές σημείωσαν απότομη άνοδο στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, το Signal και το Telegram. Το Signal, για παράδειγμα, τοποθετήθηκε πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ το Telegram ήταν το Νο. 9 στο Ηνωμένο Βασίλειο, Νο. 5 στη Γαλλία και Νο. 7 στις ΗΠΑ. Το Clubhouse έκανε επίσης μια εμφάνιση στα διαγράμματα “breakout”, καθώς κέρδισε έδαφος σε αγορές εκτός Η.Π.Α., όπως στη Γερμανία και στην Ιαπωνία, όπου κατατάχτηκε στο Νο. 4 και Νο. 3, αντίστοιχα.
Οι δαπάνες για τα App store
Οι ευρωπαϊκές αγορές πρόκειται να οδηγήσουν τον δρόμο για την ανάπτυξη των δαπανών του app store από το 2020 έως το 2025, με πρώτο το Ηνωμένο Βασίλειο, ως μία αγορά που προσφέρει πλήθος ευκαιριών. Ακόμη, φαίνεται ότι μέχρι το 2025, 11 ευρωπαϊκές χώρες θα περάσουν το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε καταναλωτικές δαπάνες, για να φτάσουν συλλογικά τα 42 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταναλωτικές δαπάνες.
Εν τω μεταξύ, οι εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι οι εγκαταστάσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια, φτάνοντας τα 230 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025, με το Google Play να αντιπροσωπεύει την πλειονότητα αυτών των λήψεων, με 187 δισεκατομμύρια λήψεις σε παγκόσμια βάση. Στις ΗΠΑ, ωστόσο, οι λήψεις του App Store το 2025 (10,6 δισεκατομμύρια) πρόκειται να ξεπεράσουν αυτές από το Google Play (6,3 δισεκατομμύρια) σύμφωνα με τις πληροφορίες της ίδιας έκθεσης.