Σαν εσένα κανείς! Ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου πανηγυρίζει την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος, το 46ο στην ένδοξη ιστορία του! Ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού 3-1 και έδωσε το έναυσμα για να στηθεί η γιορτή.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε πρωταγωνιστή τον Αιγύπτιο Χασάν που νίκησε δύο φορές τον Διούδη, ενώ το κερασάκι στην τριώροφη τούρτα έβαλε ο Μπρούμα! Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός έχει στόχο το κύπελλο Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και απείλησε στο 4’ όταν Φορτούνης έκανε σέντρα-σουτ, ο Μασούρας μπήκε στη φάση, έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σωκράτη Διούδη. Τρία λεπτά ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Στο 10’ οι Πειραιώτες σκόραραν με τον Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ του Μαροκινού ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο Ελ Αραμπί έκανε την πάσα στον Φορτούνη, αυτός σούταρε, ο Διούδης απέκρουσε, ο Αφρικανός πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά μέτρησε, αλλά στη συνέχεια με τη χρήση του VAR ακυρώθηκε για οφσάιντ, στην πάσα του Ελ Αραμπί στον Φορτούνη.

Άνοιξε το σκορ ο Μακέντα

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας, είχαν τις ευκαιρίες, αλλά αυτός που άνοιξε το σκορ ήταν ο Παναθηναϊκός, με πέναλτι του Μακέντα. Στο 27’ ο Ιταλός έπεσε στην περιοχή, μετά από μαρκάρισμα του Σεμέδο, με τον διαιτητή αρχικά να του δείχνει την κίτρινη κάρτα για θέατρο. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Μπέμπεκ πήγε στο VAR, είδε τη φάση και επέστρεψε δείχνοντας την άσπρη βούλα. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σα δεν κατάφερε να αποκρούσει και ο Παναθηναϊκός στο 30’ έκανε το 1-0.

Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ του Μακέντα, ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Μασούρας βρέθηκε τετ α τετ με τον Διούδη. Ο διεθνής εξτρέμ σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού είχε κλείσει τη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 36’ ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, καθώς ο Μπα ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Τη θέση του πήρε ο Αχμέντ Χασάν, με τον Πορτογάλο τεχνικό να αλλάζει και τον σχηματισμό των Πειραιωτών σε 4-4-2.

Στο 45’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-1 με τον Χασάν. Ο Φορτούνης έστρωσε στον Αιγύπτιο επιθετικό, αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σωκράτη Διούδη.

 

Η «απάντηση» από τον Χασάν και 1-1!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση με τον Χασάν. Ο Χολέμπας σέντραρε από αριστερά, ο Αιγύπτιος στράικερ έκανε την καρφωτή κεφαλιά, ο Διούδης μπερδεύτηκε, δεν έβαλε σωστά τα χέρια του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-1.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 54’ και άνηκε στον Ολυμπιακό. Ο Χολέμπας εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Διούδης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Χασάν σούταρε, αλλά ο Πούγγουρας έβαλε το σώμα του και την έδιωξε σε κόρνερ. Οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι για χέρι, αλλά ο Ιβάν Μπέμπεκ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 60’ ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR. Όπως και στο πρώτο μέρος, ο Μαροκινός επιθετικός είδε γκολ του να ακυρώνεται μέσω του VAR.

Ο Μπουχαλάκης έκανε τη βαθιά μπαλιά στον Χασάν, ο Διούδης πρόλαβε τον Αιγύπτιο, οι κόντρες ευνόησαν τον Ελ Αραμπί και αυτός με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα του ωστόσο ακυρώθηκε για χέρι του Χασάν, στη διεκδίκηση με τον Διούδη.

Στο 65’ ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πούγγουρας. Ο αμυντικός του Τριφυλλιού έριξε αγκωνιά στον Αχμέντ Χασάν και o Μπέμπεκ του έδειξε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, με τους Πράσινους να μένουν με παίκτη λιγότερο.

2-1 και πάλι με τον Χασάν!

Στο 72’ ο Ολυμπιακός έκανε την ολική ανατροπή και πάλι με γκολ του Χασάν. Ο Μπρούμα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αιγύπτιος με προβολή πρόλαβε τον Διούδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ο Αφρικανός επιθετικός με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι έφερε τα πάνω – κάτω στο παιχνίδι και έβαψε οριστικά… ερυθρόλευκο το φετινό πρωτάθλημα.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Αιγύπτιος επιθετικός σούταρε, αλλά ο Σωκράτης Διούδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο 83’ ο Μπόλονι έβαλε και τον Καρλίτος στη θέση του Βιγιαφάνιες, με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού στο 88’ να απειλεί τον Σα. Ο Ισπανός στράικερ σούταρε, αλλά ο Σα αντέδρασε σωστά και απέκρουσε, κρατώντας το 2-1 για τους Ερυθρόλευκους.

3-1 ο Μπρούμα

Στις καθυστερήσεις μάλιστα οι Πειραιώτες έκαναν το 3-1 με τον Μπρούμα. Οι Πράσινοι είχαν κερδίσει κόρνερ, με τον Διούδη να ανεβαίνει στην περιοχή του Ζοσέ Σα. Ο Μπρούμα έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά την απομάκρυνση, έτρεξε όλο  το γήπεδο και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Μπα (36′ λ. τρ. Χασάν), Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (68′ Καμαρά), Φορτούνης (68′ Μπρούμα), Μασούρας (90′ Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ (46′ Αλεκανδρόπουλος), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Νιάς, Μαουρίσιο (77′ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες (84′ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (79′ Αϊτόρ), Μακέντα (83′ Ενγκμπακοτό).

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.