«Σκληρό καρύδι» ο Αστέρας Τρίπολης δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να δώσει συνέχεια στην επιτυχία επί της ΑΕΚ στο κύπελλο την περασμένη Τετάρτη και τον… απείλησε με ήττα, αλλά ας όψεται ο Καραντώνης και ο Μανούχος (VAR), αφού δεν καταλόγισαν τουλάχιστον ένα πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ των Αρκάδων, στον ορισμό της αλλοίωσης αποτελέσματος. Οι γηπεδούχοι ήταν σε ακόμη ένα ματς πολύ καλοί, απέδειξαν ξανά γιατί βρίσκονται στα play off, όμως οι Έλληνες διαιτητές του στέρησαν αυτό που άξιζε από το παιχνίδι, κόντρα στον νωθρό Δικέφαλο του βορρά που και πάλι ήταν κατώτερος των περιστάσεων.

Όσον αφορά το ματς, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο μέρος, είχε την κυκλοφορία και τον έλεγχο του ματς, ενώ στο 5’ είχε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Βιεϊρίνια βρήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα τον Σφιντέρσκι, ο οποίος κατέβασε και σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε δύσκολα με τη βοήθεια μάλιστα και του δοκαριού.

Στο 12’ πήγε να δεχτεί ένα απίθανο αυτογκόλ ο Πασχαλάκης, μετά από επική δική του γκάφα. Πιο συγκεκριμένα, ο Ίνγκασον του γύρισε την μπάλα υπό πίεση και εκείνος ανενόχλητος δεν έκανε κοντρόλ με αποτέλεσμα η μπάλα να πάει προς την εστία και να τη σώσει πάνω στη γραμμή με τα χέρια, σε μια φάση που είναι καθαρή παράβαση και έμμεσο, με τον ρέφερι Καραντώνη όμως να μην πτοείται από τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και να λέει «παίζεται».

Στο 22’ ο ΠΑΟΚ είχε και τη δεύτερη πολύ μεγάλη στιγμή του στο πρώτο μέρος και πάλι με τον Σφιντέρσκι, ο οποίος πήρε μια σέντρα ακριβείας από τα αριστερά από τον Τζόλη και με καρφωτή κεφαλιά από τα 5-6 μέτρα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Δικέφαλος είχε ευκαιρία με τον Τζόλη να σουτάρει με δύναμη από τα πλάγια της περιοχής, αλλά τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Η πιο σημαντική φάση του πρώτου μέρους όμως ήταν αναμφίβολα εκείνη του 28’.

“Έκλεισαν τα μάτια” Καραντώνης και Μανούχος

Ο Αστέρας βγήκε στην επίθεση από τα δεξιά, ο Τιλίκα μπήκε μέσα στην περιοχή, ντρίμπλαρε τον Κρέσπο, με την μπάλα να βρίσκει πεντακάθαρα στο χέρι του, σε μια καταφανέστατη περίπτωση πέναλτι, ενώ εκτός αυτού η παράβαση είναι διπλή, αφού ο Ισπανός στόπερ βρίσκει τον μεσοεπιθετικό των γηπεδούχων και με τις τάπες χαμηλά. Ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε κόρνερ, ενώ στο VAR έκλεισε τα μάτια και ο Μανούχος, με το ριπλέι να δείχνει πως η μπάλα βρίσκει στο χέρι, κάτι που με τους νέους κανονισμούς είναι πέναλτι. Από εκεί και πέρα ο Αστέρας ισορρόπησε το ματς, ενώ είχε και μια φάση με ένα σουτ του Τιλίκα που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν και για νέο πέναλτι του Κρέσπο στον Ριέρα, με τον διαιτητή να μην δείχνει ούτε εκεί την παράβαση.

Ο Αστέρας απείλησε στο 50’, μετά από φάουλ του Μουνάφο, αφού πήρε την απόκρουση της άμυνας ο Ριέρα και σούταρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ. Ο ΠΑΟΚ όμως κόντρα στη ροή του ματς στο δεύτερο μέρος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 56’ με τον Σφιντέρσκι, ο οποίος μετά από δυο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε και μάλιστα ένα πολύ όμορφο τέρμα. Ο Δικέφαλος του βορρά κυκλοφόρησε πολύ όμορφα την μπάλα, ο Ντοουγκλας έδωσε μια καλή πάσα στον Πολωνό, που ήταν με πλάτη στο ύψος του πέναλτι, όμως γύρισε και με δυνατό σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο.

Ο Αστέρας Τρίπολης από την πλευρά του δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε στο 65’ να ισοφαρίσει με τον Μουνάφο. Μετά από πλάγιο από τα αριστερά, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά και ο αρχηγός του Αστέρα σούταρε από το ύψος της περιοχής. Η μπάλα κόντραρε, αλλά μετά από αδράνεια της άμυνας του Δικεφάλου ο Μουνάφο πήρε την κόντρα από τον Ουάρντα και σκόραρε για το 1-1.

Ο Αστέρας είχε ακόμη μια καλή στιγμή στο 70’ με σουτ του Άλβαρες από μακριά που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Τελευταια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ και γενικότερα στο ματς ήταν στο 92′ όταν ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά από καλό σημείο, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Τιλίκα, Φερνάντεθ(16′ Ριέρα), Σίτο(66′ Ιγκλέσιας), Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπαμπά, Κόστα, Σβαμπ(76′ Κρμεντσίκ), Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα(83′ Μουργκ), Τζόλης(58′ Eλ Καντουρί), Σφιντέρσκι

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.