Νέα στοιχεία προστίθενται στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ .

Οι έρευνες της αστυνομίας, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικές αρχές φαίνεται να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά των δύο δραστών, ενώ παράλληλα αποτυπώνονται οι κινήσεις τους τόσο κατά τη διάρκεια της ενέδρας θανάτου, όσο και πριν.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας

Ο οδηγός του μαύρου Beverly είναι μικρόσωμος, φοράει λευκό κράνος με φιμέ τζάμι, μαύρο μπουφάν, τζιν παντελόνι και σκούρα παπούτσια.

Ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια. Φορούσε μπλε σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κορωνοϊό.

Του την είχαν «στημένη»

Στο σημείο έφθασαν δέκα λεπτά πριν από τον δημοσιογράφο, ο οποίος εκείνη την ώρα γύριζε στο σπίτι του. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα δύο άτομα, περίμεναν τον Γιώργο Καραϊβάζ να παρκάρει το αυτοκίνητο για να αποβιβαστεί από αυτό και την κατάλληλη στιγμή να τον εκτελέσουν.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι υπήρχε μια δεύτερη ομάδα συνεργών που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο και ενημέρωνε τους εκτελεστές για το δρομολόγιο που ακολουθεί.

Εκτελεστές από το εξωτερικό

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν τον ενδεχόμενο οι εκτελεστές του δημοσιογράφου να ήρθαν στη χώρα από το εξωτερικό. Δηλαδή να πρόκειται για «πληρωμένους» εκτελεστές που έβαλαν την «υπογραφή» τους στο συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου.

Οι εκτελεστές από το εξωτερικό είναι είναι σύνηθες φαινόμενο τελευταία χρόνια, ενώ αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ανέφερε πως «πιθανότατα οι εκτελεστές δεν γνώριζαν καν ποιο είναι το θύμα τους».

Προς τα που κλίνουν οι έρευνες

Δύο είναι τα σημεία που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. Το πρώτο αφορά στις καταθέσεις. Πρώτα θα μιλήσουν πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του δημοσιογράφου. Τα μέλη της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ θα κληθούν να καταθέσουν για το εάν ο δημοσιογράφος δεχόταν απειλές για τη ζωή του ή εάν υπήρχε κάτι που τον απασχολούσε τον τελευταίο καιρό. Παράλληλα θα κληθούν να καταθέσουν και πρόσωπα από το επαγγελματικό του περιβάλλον.

Το δεύτερο σκέλος των ερευνών αναμένεται να εστιάσει στα κινητά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Γιώργου Καραϊβάζ. Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι να γίνει ανάκτηση όλων των δεδομένων που μπορεί να έχουν διαγραφεί.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Οι αρχές πρόκειται να αιτηθούν να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο με σκοπό να διερευνηθούν τα τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα γύρω από τον τόπο της δολοφονίας την ώρα της εκτέλεσης του δημοσιογράφου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν βέβαιο ότι οι εκτελεστές έλαβαν τηλεφώνημα από συνεργό τους, ο οποίος παρακολουθούσε τον Γιώργο Καραϊβάζ. Ακόμη προσπαθούν να πάρουν πληροφορίες από περίοικους οι οποίοι μπορεί να γνωρίζουν οτιδήποτε χρήσιμο που θα τους βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Εξονυχιστική έρευνα στο τζιπ του Γιώργου Καραϊβάζ

Το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ έχει οδηγηθεί από το απόγευμα της Παρασκευής σε αποστειρωμένο χώρο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά καθώς οι αρχές πρόκειται να εξετάσουν εάν είχε τοποθετηθεί σε αυτό συσκευή GPS..

Σε περίπτωση που το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί οι έρευνες των Αρχών θα επεκταθούν σε καταστήματα από τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί ανάλογες συσκευές ενώ δεν θα ήταν απίθανο έτσι να εντοπιστούν ακόμη και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν για την εγκατάσταση της σχετικής εφαρμογής και τον έλεγχο των δεδομένων που μεταδίδει.

Τι λέει η ιατροδικαστική εξέταση

Δέκα σφαίρες από τις 13 που έριξαν οι δυο δράστες, δέχτηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, τη στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, το μεσημέρι της Παρασκευής. Από αυτές, η μια χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μια στο λαιμό, δυο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος. Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Σχετική είδηση: ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΑΪΒΑΖ: ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.