Ο Δούκας του Εδιμβούργου πέρασε τις τελευταίες μέρες της ζωής του στο Κάστρο του Windsor με τη σύζυγό του μετά από 28 ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο που είχε εισαχθεί στα μέσα Φεβρουαρίου με λοίμωξη, ενώ ταλαιπωρούνται και από μία προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση.

Αν και δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα τρυφερός είχε έναν μοναδικό τρόπο να της εκφράζει την αγάπη του.

Το σημαντικότερο είναι ότι συνειδητοποίησε απόλυτα το καθήκον του και τον ρόλο του.

Ζούσε για να την στηρίζει και αυτό ήταν κάτι που επαναλάμβανε σε όλα τα μέλη της οικογένειας.

Μαζί πέρασαν τα σκάνδαλα που έπληξαν τη μοναρχία, όπως το διαζύγιο Καρόλου – Νταϊάνας και ο πρόωρος θάνατος της τελευταίας.

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο Φίλιππος στήριξε τη Νταϊάνα στο διαζύγιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου της νύφης του με το γιό του δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις μαζί της.

Η ίδια, μάλιστα, είχε παραπονεθεί ότι ήταν συχνά απότομος και αγενής μαζί της.

Στις αρχές του 1981, ο Φίλιππος μάλιστα είχε γράψει μια επιστολή στον πρωτότοκο γιο του, Κάρολο, συμβουλεύοντάς τον είτε να προχωρήσει σε γάμο με την Νταϊάνα Σπένσερ είτε να διακόψει τη σχέση που είχε μαζί της.

Ο Κάρολος αισθάνθηκε πιεσμένος από τον πατέρα του προκειμένου να λάβει μια απόφαση, κάτι που τελικώς έκανε, προτείνοντας την Νταϊάνα σε γάμο τον Φεβρουάριο.

Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε έξι μήνες αργότερα.

Το 1992, ο γάμος του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας είχε βρεθεί σε αδιέξοδο. Η βασίλισσα και ο Φίλιππος παρέθεσαν μια συνάντηση ανάμεσα στον Κάρολο και την Νταϊάνα, προσπαθώντας να πετύχουν ένα συμβιβασμό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Φίλιππος έγραψε μια επιστολή στην Νταϊάνα, εκφράζοντας την απογοήτευσή του τόσο για το γιο του όσο και για την ίδια, ζητώντας της να εξετάσει τη συμπεριφορά της και του συζύγου της.

Η Νταϊάνα εκτίμησε την πρόθεση του Φιλίππου προκειμένου να μην υπάρξει διαζύγιο, κάτι που ωστόσο ήταν αναπόφευκτο, ενώ ο Φίλιππος τα έβαλε με τον γιό του καθώς δεν μπορούσε να κρύψει το ασίγαστο πάθος του για την Καμίλα, την οποία αντιπαθούσε., προφανώς περισσότερο από την Lady D.

Δεν είναι όμως μυστικό ότι οι σχέσεις του με τον πρωτότοκο γιό του δεν ήταν πάντα αγαστές. Τον θεωρούσε αδύναμο, δυσκολευόταν να κατανοήσει τα γούστα και τα ενδιαφέροντά του.

Τον είχε κατηγορήσει και για έλλειψη ευθύνης απέναντι στον θρόνο. Ο Φίλιππος ήταν ανέκαθεν πιο σκληροτράχηλος από τον Κάρολο και μονίμως η Ελισάβετ προσπαθούσε να τα βρεί στους δύο.

Παρ’ ότι όσοι τον γνώρισαν τον χαρακτήρισαν αλαζόνα και απόμακρο, εκείνοι που τον γνώριζαν καλύτερα ισχυρίζονταν ότι ήταν πάντα έτοιμος να παραδεχτεί τα λάθη του και να ζητήσει συγνώμη για αυτά.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.