Προς οριστικό τέλος βαίνει για την ΕΥΔΑΠ η εποχή της «ανεξαρτησίας» όπου απελευθερωμένη από τον έλεγχο του δημόσιου τομέα και υπαγόμενη στο ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο η εκάστοτε διοίκησή της παρίστανε την αυτόνομη και λειτουργούσε ανεξέλεγκτα κατά το δοκούν σε όλα τα επίπεδα.

Και η εποχή της επίπλαστης ανεξαρτησίας δημιούργησε φαινόμενα τύπου Μπενίση ή Σαχίνη, που έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις κυβερνήσεις που τους τοποθέτησαν και διοικούσαν την επιχείρηση με προσωπικές λογικές.

Την ώρα τούτη έχει συντελεστεί μια μεγάλη ανατροπή!

Το νερό δημόσιο αγαθό

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται προς το συμφέρον της κοινωνίας!

Υπό αυτή την έννοια η ΕΥΔΑΠ ως επιχείρηση που διαχειρίζεται δημόσιο αγαθό δεν δύναται να υπάγεται στο ΤΑΙΠΕΔ, όπου λειτουργεί ανεξέλεγκτα μη υπολογίζοντας τους Έλληνες πολίτες αλλά μόνο το κέρδος ως αυτοσκοπό.

Και με την απόφασή του, η οποία καθαρογράφεται, το ΣτΕ επικυρώνει την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ υπό κρατικό έλεγχο.

Σε απλά λόγια, φεύγει από το ΤΑΙΠΕΔ και τίθεται υπό την εποπτεία του υπ. Δημοσίων Έργων, όπου παραδοσιακά ανήκει και θα έπρεπε ούτως ή άλλως να υπάγεται.

Επομένως, οι εποχές της ανεξαρτησίας του Σαχίνη και του κάθε Σαχίνη περάσανε ανεπιστρεπτί, όπως και οι γνωμοδοτήσεις του ΤΕΕ και η παρά φύση ανάδειξη ιδιωτών ως θεσμικών οργάνων!

Τέλος τα νταραβέρια

Μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ ο Σαχίνης θα δίνει λόγο στον Κ. Καραμανλή και την ηγετική πυραμίδα του υποδομών.

Οπότε αυτά που ήξερε, με τους νταραβεριτζήδες δημοσίων σχέσεων και τα καλοταϊσμένα εξαπτέρυγα των ΜΜΕ, τελείωσαν και εφεξής θα δίνει λόγο εκεί που θα έπρεπε να δίνει.

Και οι διαγωνισμοί θα γίνονται όπως πρέπει να γίνονται και να μην εξελίσσονται σε παρωδία όπως η Ψυττάλεια!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.