Η Ισπανία επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της νόσου Covid-19 και θα έχει εμβολιάσει πλήρως 25.000.000 ανθρώπους έως τα τέλη Ιουλίου. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ. Με αυτό τον τρόπο επαναβεβαιώνεται ο στόχος της Ισπανίας να έχει χορηγήσει εμβόλια στο 70% των Ισπανών έως τα τέλη Αυγούστου.

Στόχος της κυβέρνησης της Ισπανίας δεν είναι να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία λήγει στις 9 Μαΐου. ‘Επειτα από εφαρμογή 6 μηνών, εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικοί δείκτες, θέλουμε να αρθούν οι περιορισμοί, τόνισε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης. Η Ισπανία θα παραλάβει 87 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου, επισήμανε ο Πέδρο Σάντσεθ. Ο όγκος των παραδόσεων το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να υπερβεί το επίπεδο Ιανουαρίου-Μαρτίου κατά 3,5 φορές.

Βάσει των στοιχείων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, περίπου 5,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ 2,8 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις στην Ισπανία. Την ίδια ώρα, η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης γνωστοποίησε σήμερα ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους της παρασκευάστριας εταιρείας του ρωσικού εμβολίου Sputnik V. Στόχος να «βρεθούν τρόποι επιτάχυνσης της εκστρατείας εμβολιασμών».

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.