Για κάποιους αποτέλεσε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με πολλές ευαισθησίες ωστόσο, καθώς και παραξενιές.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Ο λόγος για τον σπουδαίο ηθοποιό του Χόλλυγουντ, Άντονι Πέρκινς. Οι φήμες έλεγαν ότι ο Άντονι Πέρκινς είχε  ομοφυλοφιλικές τάσεις. Τελικά, όμως,  παντρεύτηκε και δημιούργησε οικογένεια.

Η μοίρα τόσο η δική του όσο και της συζύγου του,  του επιφύλαξε τραγικό τέλος αφού έφυγε από τον ιο του aids.  Εννέα χρόνια μετά το θάνατό του, εκείνη βρέθηκε στο αεροπλάνο που έπεσε στους δίδυμους πύργους.

Έχει 60 ταινίες στο ενεργητικό του εκείνος ο ρόλος του Νόρμαν Μπέιτς,που θεωρείται σταθμός στην καριέρα του ήταν το μεγαλύτερο θρίλερ όλων των εποχών… Ψυχώ.

Πρόκειται για την ταινία τρόμου σκηνοθετημένη από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ, σε σενάριο του Τζόσεφ Στέφανο. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Μπλοκ.

Η επιτυχία που γνώρισε με το που κυκλοφόρησε η ταινία, ήταν τεράστια.

Μπορεί το κοινό να ενθουσιάστηκε όταν βγήκε στις αίθουσες το Ψυχώ, αλλά οι κριτικοί δεν τρελάθηκαν με την ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Τη χαρακτήρισαν ως μελοδραματική, φτηνή και όχι και η καλύτερη στιγμή στην καριέρα του σκηνοθέτη.

Σήμερα, θεωρείται  μια από τις σπουδαιότερες στο είδος της. Άλλωστε, δεν κέρδισε τυχαία τη 18η θέση ως μιά από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.Μετά από εκείνη, γυρίστηκαν πολλές συνέχειες και ένα ριμέικ. Κανένα όμως από αυτά δεν γνώρισε την ίδια ανταπόκριση από κοινό και κριτικούς.

Το 1992 επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου.

Διαβαστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.