Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με προγραμματιστές της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης προκειμένου να δημιουργήσουν δύο νέα καλώδια υποθαλάσσιας σύνδεσης – τα Echo και Bifrost- , τα οποία θα παρέχουν βελτιωμένη ικανότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο μεταξύ των αναπτυσσόμενων αγορών της Ασίας-Ειρηνικού και των διακομιστών της Βόρειας Αμερικής.
Σκοπός αυτής της νέας επένδυσης είναι να μπορούν όλο και περισσότερα άτομα να έχουν γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ενώ τα έργα αυτά εξακολουθούν να υπόκεινται σε κανονιστικές εγκρίσεις, όταν ολοκληρωθούν, αυτά τα καλώδια θα προσφέρουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, καθώς και αξιοπιστία.

Περισσότεροι κάτοικοι στο διαδίκτυο

Τα νέα καλώδια θα βοηθήσουν στο να φέρουν περισσότερους κατοίκους της Ασίας-Ειρηνικού στο Διαδίκτυο, διευκολύνοντας παράλληλα την επέκταση της συνδεσιμότητας 5G. Αυτό θα βοηθήσει περισσότερα άτομα και επιχειρήσεις να συνδεθούν σε μια καλύτερη υπηρεσία διαδικτύου, ενώ θα ενισχύσει επίσης το Facebook αφού θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του στις αγορές της Σιγκαπούρης και της Ινδονησίας.
Παρόλο που η χρήση του Facebook έχει επιβραδυνθεί στην Βόρεια Αμερική, η χρήση του στην Ασία και στον Ειρηνικό εξακολουθεί να αυξάνεται, επιτρέποντας στο Facebook να συνεχίσει να αναπτύσσεται, καθώς φτάνει σε νέες περιοχές.

Η Ινδονησία είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη αγορά χρηστών

Στην πραγματικότητα, η Ινδονησία είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη αγορά χρηστών του Facebook, ακολουθώντας μόνο την Ινδία και τις ΗΠΑ. Η χρήση του Facebook εκεί έχει αυξηθεί από 115 εκατομμύρια ενεργούς το 2017 σε 140 εκατομμύρια σήμερα.
Η Ινδία και η Ινδονησία εξακολουθούν να αναπτύσσουν το ψηφιακό τους οικοσύστημα, το οποίο παρέχει στο Facebook μια τέλεια ευκαιρία για να γίνει το βασικό συνδετικό εργαλείο, παρέχοντας νέα εργαλεία και διαδικασίες σε 275 εκατομμύρια πολίτες της Ινδονησίας.
Φαίνεται λοιπόν πως αν το Facebook γίνει η βασική εφαρμογή για τη διεξαγωγή ενός ευρέος φάσματος καθημερινών δραστηριοτήτων στην περιοχή και παράλληλα καθιερωθεί ως ένα χρήσιμο εργαλείο για τις τοπικές επιχειρήσεις, αυτό θα μπορούσε να παρουσιάσει σημαντικές δυνατότητες για την εταιρεία. Είναι λογικό λοιπόν που το Facebook προσπαθεί να επενδύσει σε αυτά τα νέα υποθαλάσσια καλωδιακά έργα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα αυξήσουν την δια-ειρηνική χωρητικότητα κατά 70%.

Ευκαιρίες για όλα τα brands

Αυτό θα μπορούσε επίσης να ανοίξει νέες ευκαιρίες για όλα τα brands σε αυτές τις αναδυόμενες αγορές. Με τη δημιουργία καλύτερης σύνδεσης και τη διευκόλυνση των συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου, το Facebook θα μπορεί επίσης να αποτελέσει βασικό αγωγό για πολλούς τύπους διασυνοριακών συναλλαγών, ανοίγοντας εντελώς νέες πιθανές εμπορικές οδούς και δυνατότητες.
Φαίνεται πως αυτή η επένδυση του Facebook είναι πολύ σημαντική καθώς μαζί με τον υποθαλάσσιο σύνδεσμο 2Africa, ο οποίος θα αυξήσει τη συνδεσιμότητα στην αφρικανική περιοχή, θα επεκταθεί σημαντικά η εταιρεία, καθιστώντας τη ακόμη και το πιο αξιόλογο εργαλείο για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.Ωστόσο, δεδομένου του μεριδίου αγοράς του Facebook σε κάθε περιοχή, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η πλατφόρμα θα συνεχίσει να προσθέτει χρήστες καθώς φτάνει σε νέες περιοχές. Σκοπός της εταιρείας είναι να προσεγγίσει συνολικά 3 δισεκατομμύρια χρήστες αφού είναι η κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.