Τα πρόσωπα μιας ομάδας διαδηλωτών, που έχουν καταγραφεί από διάφορες κάμερες στην οδό Σταδίου, το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010, είναι τα νέα στοιχεία που διαβίβασε στον Εισαγγελέα η Ελληνική Αστυνομία, για την τραγωδία της Μαρφίν.
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν πρόκειται για «νέα πρόσωπα» που προήλθαν από την εξέταση νέου οπτικού υλικού, αλλά για ήδη υπάρχον υλικό από κάμερες και κινητά τηλέφωνα, που «καθάρισε» σε βαθμό να γίνουν αναγνωρίσιμα, μέσω νέων τεχνολογιών επεξεργασίας εικόνας, που απέκτησε η ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία δεκαετία.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως τα πρόσωπα αυτά μπορεί πλέον να φαίνονται καθαρά, όμως δεν έχουν ταυτοποιηθεί, δηλαδή δεν έχουν αναγνωριστεί ποιοι είναι, και γι’ αυτό τον λόγο ο Εισαγγελέας που μελέτησε τον φάκελο διέταξε την συνέχιση της έρευνας για την ταυτοποίηση των συγκεκριμένων υπόπτων.
Τα άτομα αυτά που εμφανίζονται να λειτουργούν ως ομάδα, έχουν καταγραφεί σε διάφορα σημεία της Σταδίου να συμμετέχουν σε επεισόδια με επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, στην ουρά της πορείας που ανέβαινε προς το Σύνταγμα. Το υλικό αυτό είχε συλλεγεί από την βασική προανάκριση που ξεκίνησε το 2010 για την δολοφονία των τριών υπαλλήλων της Τράπεζας και τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου Ιανός.

Αναγνωρίσιμοι δράστες

Από αυτή την ομάδα τελικά, λίγα λεπτά πριν τις δύο το μεσημέρι, αποκόπηκαν οι δράστες των δύο εμπρησμών, και σύμφωνα με πληροφορίες πλέον είναι αναγνωρίσιμα τα πρόσωπά τους, μετά την εξειδικευμένη επεξεργασία που έγινε στα βίντεο τους τελευταίους δέκα μήνες από ειδική ομάδα αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας, η οποία και θα συνεχίσει τις έρευνες. Οι ίδιες αστυνομικές πηγές είπαν πως στο φάκελο αυτό που υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα, δεν υπάρχουν ούτε καινούργια βίντεο, ούτε καινούργιες καταθέσεις, ούτε κάποιο καινούργιο στοιχείο. Όλα τα νέα δεδομένα προέρχονται από την τεχνική ανάλυση του συνόλου του οπτικού υλικού και επανεξέταση όλων των μαρτυρικών καταθέσεων και των ευρημάτων που υπήρχαν στην βασική δικογραφία.
Υπενθυμίζουμε ότι βάση εκείνης της δικογραφίας είχε κατηγορηθεί ένας άνδρας 31 χρόνων, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη και αθωώθηκε βάση έλλειψης στοιχείων το 2016, ενώ στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρονταν ως δράστες τρία ακόμη άτομα τα οποία όμως δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.